Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:13, 17. 6. 2016.

| Društvo

Toplana i dalje bez direktora, rokovi probijeni

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
toplana-upravna-zgrada-JV
Toplana i dalje čeka da novi direktor sedne u fotelju; foto: JV arhiva

Iako su prema Zakonu o javnim preduzećima probijeni rokovi za preuzmanje niške Toplane, novoizabrani direktor Zoran Stojanović kaže da svakodnevno odlazi u ovo preduzeće, ali da zvanično funkciju još nije preuzeo, jer čeka odluku Agencije za borbu protiv korupcije o mogućem sukobu interesa pošto je ujedno i predsednik Opštine Medijana.

Za direktore izabrane na konkursu Zakon o javnim preduzećima predviđa da funkciju preuzmu u roku od 8 dana od objavljivanja odluke o njihovom imenovanju u Službenom listu.

Dozvoljeno je da se taj rok pomeri za 8 dana ukoliko postoje opravdani razlozi, ali od imenovanja Stojanovića i objavljivanja u Službenom listu prošlo je više od 16 dana.

U slučajevima kada se rokovi probiju Zakon predviđa da “prvi sledeći kandidat izabran na konkursu preuzme direktorsku funkciju”. Međutim, nije precizirano kako se taj problem rešava kada dužnost ne preuzme v. d. direktor.

Novinari “Južnih vesti” su pojašnjenje potražili od Ministarstva privrede, ali odgovora još nema.

U međuvremenu, niška Toplana je i dalje bez direktora, ali imenovani Stojanović kaže da svakodnevno deo svog radnog vremena provede i u ovom preduzeću.

Potpisujem samo dokumenta koja nemaju pravnu važnost kao što su recimo preporuke, dok ostala bitna dokumenta potpisuje predsednik Nadzornog odbora, jer on ima ingerencije nad direktorom - kaže Stojanović.

800x600-Zoran-Stojanovic-1-OM Stojanović potpisuje samo preporuke i čeka odluku Agencije; foto: Opština MedijanaDodaje da u Toplani ne vlada haos, kako se spekuliše, već da je u periodu od kada je imenovan sklopljen novi ugovor sa “Jugorosgasom”, i to, kako kaže, povoljniji od prethodnog.

Odložena je najavljena blokada od strane ovog preduzeća u iznosu od 700 miliona dinara. Urađena je priprema za potpisivanje dva aneksa ugovora za sanaciju kotolova u toplani “Jug”, pooštrena je radna disciplina, smanjeni tekući troškovi i broj zaposlenih za 5 - rekao je Stojanović.

Podsetimo, kako su “Južne vesti” već pisale, imenovani v. d. direktor ne može da preuzme funkciju direktora Toplane zbog mogućeg sukoba interesa, jer je ujedno i predsednik Opštine Medijana.

On kaže da čeka odgovor Agencije, a dodatni problem pravi i politički trtenutak, jer se čeka i konstitutivna sednica Opštine nakon održanih izbora kada bi trebalo da se zna ko će formirati vlast u ovoj Opštini i ko će biti njen novi predsednik.

Inače, Stojanovića je izabrao stari saziv niškog parlamenta nakon suspenzije donedavnog direktora Toplane Slobodana Maksimovića protiv koga je podignuta optužnica zbog sumnje da je bio umešan u korupciju.

Opozicija je nakon sednice ukazivala da za izbor Stojanovića i v. d. direktora “Gorice” Nenada Mišića nije bilo kvoruma.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    21:24 // 17. 6. 2016.

    Ispada da je covek dosta uradio,a radi na "crno"? Onda,bolje i da nemaju direktora!A,sto se g.o.Mediana tice,tu promene nema,djubre gde pogledas,vlasnici kafica u parku ozidali baste,od stolova ne mozes da prodjes,na bedemu gmizu smukovi,medjublokovsko zelenilo se usumilo,samo sto se krokodili ne izlegnu,rupe na asfaltu i trotoarima,osta nedovrsen trg Patrijarha Pavla...Malo je karaktera...

  • nezaposleni

    15:50 // 17. 6. 2016.

    Mogu ja da budem? Poništiću diplomu državnog fakulteta, učlaniću se u partiju, govoriću sve što volite da čujete, apliciraću na namešten konkurs... Je l mogu ja? SERBISTAN LIVE

  • Provera ili prevara

    15:48 // 17. 6. 2016.

    Ako su ga prijavili u radni odnos u Toplani u roku od 8 dana od dana objabljivanja u Sl.glasniku (a vidi se da nisu) on nije preuzeo duznost. Ako nije, skupstina mora da izabere novog vd direktora (zakon o javnim preduze jasan kao dan) ako hoce sada da preuzme to je silovanje zakona. U tekstu pise da radi (kako radi??? na crno!!! to je posao za insp.rada). On bese izabran bez kvoruma i vecine!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: