Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:00, 9. 8. 2013.

| Društvo

Toplana povećala naplatu u julu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
toplana-smanjila-dug.jpg
Dug smanjen, ali nedovoljno

Akcija naplate dugovanja koju je niška Toplana počela da sprovodi još krajem juna meseca dala je rezultate. Iako je naplata u julu uvećana u Toplani kažu da je to nedovoljno.

Skoro 20 miliona dinara ukupnog duga Nišlija prema Toplani je umanjeno u julu mesecu. Dušan Todorović iz sektora naplate kaže da je akcija dala rezultate, ali naglašava da mora bolje.

toplana Arhivska fotografija- I pored poboljšane naplate mi smo jedva uspeli pored drugih obaveza, da isplatimo predviđenu uplatu Jugorosgasu od 81 miliona dinara, a u avgustu imamo još veću obavezu prema njima od 106 miliona dinara. Imamo i obaveze prema bankama koje moramo da platimo da ne bismo bili blokirani. U avgustu moramo da imamo priliv od 240 miliona dinara - kaže Todorović.

On kaže da je sada sve na korisnicima usluga daljinskog grejanja, a akcija prema kojoj će zgrade sa najvećim dugovanjima biti isključene se nastavlja.

- Nadamo se da će ova intenzivna komunikacija sa korisnicima dovesti do rezultata, mada iznos koji mi u avgustu moramo da isplatimo je izuzetno veliki posebno za letnji mesec. Međutim, do te situacije su upravo dovele neredovne platiše koje su u problem dovele ne samo Toplanu, već i svoje komšije koje redovno plaćaju - priča Todorović.

I baš te redovne platiše najviše negoduju zbog trenutne akcije koju sprovodi Toplana. Neki od njih su se javljali i redakciji Južnih vesti sa pitanjem “zašto će im biti isključeno grejanje ako oni plaćaju redovno”. Todorović kaže da Toplana nema kompentencije da razrešava to pitanje.

toplana upozorenje Upozorenje na vratima jedne od zgrada koja ima veliko dugovanje- Naša je samo ta mogućnost da obaveštavamo korisnike što intenzivnije. Mi nećemo nikoga isključiti, ali to ne znači ništa iz jednostavnog razloga što na kraju, ukoliko se ne izmire dugovanja, mi nećemo moći nikom da isporučimo toplotnu energiju što dovodi do iste situacije - objašnjava Todorović.

Kao što je ranije najavljeno ukoliko najveći dužnici za grejanje do 15. avgusta ne svedu svoja dugovanja na dva mesečna računa sa sistema daljinskog grejanja biće isključene cele zgrade. Na spisku najvećih dužnika trenutno se nalazi 536 stambenih zgrada od kojih je 61 dobila opomenu pred isključenje.

Spiskovi dužnika na ulazima zgrada

toplana zakon Izvod iz Zakona slobodnom pristupu informacijama od javnog značajaPored medijske kampanje Toplana svoje korisnike o akciji naplate obaveštava i plakatima-posterima koje lepi na ulaznim vratima zgrada koje najviše duguju. Nedavno su se pojavili i spiskovi sa stanarima koji su najveći dužnici.

Iako za Nišlije to predstavlja kršenje Zakona slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja u Toplani ne misle tako.

- Član 14. Zakona slobodnom pristupu informacija od javnog značaja koji se odnosi na privatnost i druga prava ličnosti je jasan. Posebno u stavu 2. koji kaže da pravo na privatnost neće biti povređeno ako se radi o događaju koji je od interesa za javnost. Ova naša akcija je svakako takav događaj. Naši korisnici moraju da znaju ko im ugrožava zdravlje i bezbednost, ko je uzrok njihovih problema, a sva dugovanja ugrožavaju rad sistem daljinskog grejanja u Nišu - kaže Todorović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Radojlovic

    12:28 // 11. 8. 2013.

    Neka odrede 10 radnika da obiđu neplatiše,da provere stvarno stanje potrošača-kriju se među njima njihovi tajkini sa 70% u neplatiša,zablokirajre radijatore ali i to treba neko da uradi -sram vas bilo

  • Sonja

    16:48 // 10. 8. 2013.

    SRAMOTA!Dokle vise zbog pojedinaca da trpi i placa vecina?Znam da ima i onih koji stvarno ne mogu da plate,ali je masa onih koji NE ZELE da plate-jednostavno ne moraju,a ne strucni kadar nema resenje.

  • Bratislava

    23:11 // 9. 8. 2013.

    Nesposobni su da nadju nacin naplate pa su bacili "kosku" stanarima da se pobiju medjusobno! Onoliko ih ima u toplani, sede jedni drugima na glavi a ne mogu da izvrse naplatu? Strasno!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: