Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:20, 29. 1. 2012.

| Društvo

Toplana: produženo grejanje po potrebi

Autor:P.B. i B.G.Izvor:Južne vesti
toplana niš prognoza
prognoza vremena sa sajta Toplane Niš

Zbog veoma niskih temperatura najavljenih za naredne dane, u niškoj toplani najavljuju mogućnost produženog grejanja tokom noći.

Po prognozi sa sajta ovog preduzeća u ponedeljak se očekuje temperatura od -3 do -17, a za utorak od -7 do čak -21 celzijusa.

Iako niko ne želi precizno da odgovori na pitanje da li će i u kojoj meri grejanja biti i tokom noći, u upravi Toplane ponavljaju da "stanovi građana neće ostati hladni".

- Temperatura će se održavati u skladu sa gradskom Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, što znači da građani neće boraviti u hladnim stanovima - kaže zamenik direktora Toplane Milan Ogrizović.

Ogrizović nije odgovorio na pitanje koja je minimalna predviđena temperatura u stanu, odnosno šta je po njemu "hladan stan", već je više puta ponovio da će se "poštovati gradski propisi".

PR Toplane Milena Pavlović dala je nešto konkretniji odgovor.

- Ako zaista bude minus 21 celzijusa, preći ćemo sigurno i u neprekidni režim rada. I prethodnih godina je Toplana grejala duže kad su napolju bile niske temperature. Dakle, ako bude potrebe preći ćemo na produženi ili u neprekidni režim rada - rekla je Pavlović.

Pavlović je naglasila da inače nigde nije propisana minimalna temperatura kada je toplana u obavezi da greje van "grejnog dana", već da to zavisi od procene menadžmenta preduzeća.

Dobra vest mogla bi da bude prognoza Republičkog hidro-meteorološkog zavoda Srbije po kojoj će u ponedeljak i utorak ipak biti toplije nego što prognozira niška Toplana - u ponedeljak će biti od -6 do -12, kako će manje-više biti i do kraja nedelje.

U Beogradu grejanje 24 sata dnevno

Beogradske toplane od petka 13. januara zbog niskih spoljašnjih temperatura vazduha greju neprekidno 24 sata.

- Kontinuiranim režimom rada proizvodnih i distributivnih postrojenja pri niskim spoljašnjim temperaturama vazduha korisnicima će biti osigurano uredno i kvalitetno grejanje, a sistem daljinskog grejanja zaštićen, kako je i definisano Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom Skupštine grada Beograda. Takav režim rada proizvodnih i distributivnih postrojenja važiće sve dok budu trajalali, takozvani, „ledeni dani“, odnosno niske spoljašnje temperature vazduha - saopšteno je iz ovog preduzeća.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Insajder

    13:35 // 30. 1. 2012.

    Znači nama grejanje zavisi kako reče gospođica PR od vremenskih uslova i procene menadžmenta-reče i ostade živa.kako u bg grejanje radi noću još od 13. januara a kod nas ne može..bitno da u toplani cepaju s platama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: