Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 8. 10. 2012.

| Društvo

Toplana spremna za grejnu sezonu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-toplana.jpg
Arhivska fotografija

Dugovi su regulisani, sve probe uspešno izvršene i niška Toplana spremna je da možda, čak i pre 15. oktobra krene sa grejanjem, kaže direktor Milutin Ilić. Poskupljenja cene grejanja neće biti.

Niška Toplana je polovinom septembra Jugorosgasu dugovala ogromnih 518 miliona dinara. Grad je to regulisao izdavanjem blanko menice, a bilo je reči i o podizanju kredita.

V.d. direktora Toplane Milutin Ilić kaže da dugovanja prema Jugorosgasu neće odložiti početak grejne sezone koja je planirana za 15. oktobar.

- Konstrukcija je zatvorena. Gosposdin Koldin iz Jugorosgasa dolazi kod nas u sredu, inače mi smo postigli dogovor da isporuka ide. 5 miliona evra će biti zatvoreno od kad sam ja došao na mesto direktora – kaže Ilić.

Obezbeđeni su i energenti, probe su uspešno završene i, prema rečima Ilića, sve je spremno da grejanje krene i koji dan ranije.

Kako kažu u Upravi za komunalne delatnosti koja je nadležna za eventualno poskupljenje grejanja to se za sada neće desiti.

- Stav rukovodstva je da se ne menja ništa kada je reč o cenama komunalnih usluga. Ja sam ovde već 15 dana i o tome nije bilo reči. Niko nije pomenuo ništa u tom pravcu – kaže načelnik Miodrag Brešković.

To znači da će cena grejanja u Nišu biti ista kao i prošle sezone. Za stambeni prostor korisnici će plaćati 74,6 dinara po kvadratnom metru, dok će za poslovni prostor morati da izdvoje 119,35 dinara.

Nišlije inače duguju Toplani više od milijardu dinara i to 750 miliona korisnici stambenog prostora i 350 miliona korisnici poslovnog prostora.

Gradska Toplana greje oko 28.200 domaćinstava u Nišu i oko 2.100 poslovnih objekata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: