Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 19. 4. 2017.

| Društvo

Toplana u Nišu grejaće još 2 nedelje ako bude hladno

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Toplana dimnjak
Toplana greje ako je temperatura ispod 12 stepeni; Foto: Arhiva JV

Zbog niskih temperatura radijatori u stanovima i kućama Nišlija koji imaju daljinsko grejanje preko Toplane su vrući, iako je grejna sezona zvanično prošla. Kako kaže direktor ovog preduzeća Zoran Stojanović, svi kotlovi  su startovali bez problema i svi korisnici imaju grejanje.

On kaže da je Nadzorni odbor Toplane odlučio da se grejna sezona produži upravo zbog hladnih dana, jer je temperatura niža od 12 stepeni.

Kotlovi su paljeni i svi imaju grejanje. Trudimo se da održimo temperaturu u stanovima oko 20 stepeni, jedan stepen više ili manje - govori Stojanović.

Da greju uprkos tome što je sezona prošla im, objašnjava, omogućava gradska Odluka o načinu snabdevanja toplotnom energijom, koja predviđa da Toplana može da snabdeva korisnike od 1. oktobra do 3. maja, ako su temperature niske.

Prvog radnog dana posle Uskrsa rukovodstvo Toplane odlučilo je da se sezona produžava, a danas je ta odluka bila na Nadzornom odboru, pa ćemo je uputiti Gradskom veću - objašnjava Stojanović.

Inače, grejna sezona se, kada su temperature u nivou proseka za ovo doba godine, završava 15. aprila. Međutim, prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, narednih dana će temperature u Nišu biti mnogo ispod 12 stepeni, a meteorolozi najavljuju i obilne padavine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Goca

    17:52 // 19. 4. 2017.

    Odluka o nacinu snabdevanja toplotnom energijom? Sta je s njom bilo jesenas, Beograd je krenuo s grejanjem 01.10. sa mnogo visim prosecnim temperaturama a moja zgrada je prvi put dobila grejanje i pre i popodne 08.11. Pricali su: nije jos 15.10, visoka je dnevna temperatura, havarije itd.

  • Max Vespertine

    17:31 // 19. 4. 2017.

    ZNači dragi sugradjani, korisnici usluga toplane, čim su ovako spremno reagovali i hvale se time, možete da očekujete neko poskupljenje u sledećih mesec-dva, a ovo će se koristiti kao izgovor.

  • coa

    11:40 // 19. 4. 2017.

    A kasnjenje pocetka sezone grejanja? A smanjenje racuna za taj period? Da li je i to upuceno Gradskom vecu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: