Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 19. 12. 2016.

| Društvo

Toplana upozorava: Nišlije možda ostanu bez grejanja

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Niška Toplana
Ako ne plate u roku blokada računa; Foto: arhiva JV

Ukoliko ne budu plaćale utrošen gas na vreme, toplanama u Srbiji bi mogla biti prekinuta i isporuka energenta, po preporuci Vlade, kazao je direktor niške Toplane Zoran Stojanović. On je zabrinut zbog ove odluke jer naplata grejanja u Nišu ne prati zahtevanu dinamiku otplate energenta. 

Udruženim toplanama Srbije je, prema Stojanovićevim rečima, saopšteno da će, ukoliko ni 5 dana po isteku roka za plaćanje ne plate isporučen gas, biti blokirani računi. Kako je kazao, postoji mogućnost i da dobavljač prekine isporuku energenta.

Direktor niške Toplane zabrinut je zbog ovakve odluke i upozorava Nišlije da redovno plaćaju račune za grejanje.

Građani bi trebalo da povedu računa kako ne bismo bili u situaciji da nam bude blokiran račun ili prekinuta isporuka energenta - kazao je Stojanović.

On dodaje i da su toplane posalale prigovor Ministarstvu energetike na ovakvu odluku.

Korisnicima daljinskog grejanja je omogućeno da plaćaju na 12 rata, što, kako objašnjava, takođe utiče na dinamiku otplate gasa. 

Dugovanja Toplane "Jugorosgasu" za isporučeni gas, za prethodnu sezonu su, prema Stojanovićevim rečima, oko 48 miliona dinara. U oktobru je isporučen gas, dodaje, koštao 79 miliona, dok je u novembru njegova cena 142 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Blackburn

    08:32 // 21. 12. 2016.

    Evo,kakvi smo mi Srbi-Nalupamo se gluposti u komentarima,jer mrzimo,zelimo da komsiji crkne krava,jer svoju nemamo,onda dodje Pera Lozac,odgovori argumentovano,jer cinjenica da radi u Toplani i mi mu lupamo minuse,jer je u pravu!Jbg-li ga!

  • Ernest H

    12:29 // 20. 12. 2016.

    Kako ispustiti vazduh iz radijatora:Na gornjoj strani radijatora imate malu plasticnu slavinu koja se otvara srafcigerom.Odsrafite je malo da pocne da izlazi vazduh.Kada pocne voda da curi zasrafite je ponovo i gotovo imate grejanje

  • Srba

    10:54 // 20. 12. 2016.

    Kada bi samo zaradjivali 10 % od grejanja i kada ih ne bi bilo zaposljenih na stotine u toplani, gradjani bi mogli i da plate, i da imaju grejanje!!!
    Ali posto toplana mora da zaradi i za cara i vezira to onda vodi u propast !!!
    I Rimsko carstvo je propalo zato sto nisu oprostili dugove !!!
    He pa cemo se mi nadamo !!!!

    • Pera ložač

      19:47 // 20. 12. 2016.

      Kada bi broj zapošljenih u Toplani bio optimizovan u skladu sa brojem zapošljenih u sličnim Toplanama u zemljama EU, bilo bi potrebno da se zaposli još najmanje 50 novih radnika. Pojedinci imaju i preko 120 zarađenih dana, koji im nikada nisu plaćeni, niti mogu da ih iskoriste. A kada bi Toplana imala pravo na profit makar i 5%, ne bi dugovala za gas ni jedan jedini dinar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: