Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:23, 15. 9. 2017.

| Društvo

Toplana uvodi “rejonske radnike”

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Kapija
Ove grejne sezone novine u radu; Foto: JV / P. Blagojević

Prethodnih sezona u Nišu bilo je mnogo nesuglasica oko toga ko treba da upravlja toplotnim podstanicama u stambenim zgradama, a kako su najavili iz Toplane, ove sezone uvode takozvane “rejonske radnike” sa idejom da oni u koordinaciji sa predsednicima stambenih zajednica rešavaju probleme koji nastaju u podstanicama.

Kako objašnjavaju iz ovog preduzeća, ti radnici će u svakodnevnom kontaktu sa predsednicima stanarskih zajednica obilaziti, meriti temperaturu i ispitivati sve parametre u podstanicama koji utiču na račune.

Svaki predsednik stambene zajednice će dobiti kontakt i upoznati se sa osobom koja je zadužena za rejonski nadzor i u svakodnevnoj saradnji sa njima će vršiti kontrolu - kažu iz Toplane.

U Toplani kažu da će se na ovaj način brže rešavati problemi sa grejanjem, te da će se između korisnika i Toplane izgraditi “prijateljski odnos”.

Bukvalno će se svakog dana ukoliko bude bilo potrebe meriti temperatura gde god predsednik bude rekao ili stanari budu zahtevali. Stvoriće se jedan prijateljski odnos sa korisnicima - dodaju.

Kažu i da na ovim poslovima neće biti angažovani novi radnici u JKP Gradska toplana, već će to obavljati oni koji već rade u ovom preduzeću.


UPSS: Iz Toplane pokušavaju da "ublaže" nelegalan ulazak u podstanice

Predsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara Saša Kostić kaže da je uvođenje rejonskih radnika koji će biti zaduženi za nekoliko podstanica, pokušaj Toplane da "ublaži" nelegalne ulaske u ove prostorije. On dodaje da su stanarske zajednice vlasnici tih prostorija i radnici Toplane nisu smeli da ulaze bez nadzora stanara.

Radnici su ulazili u podstanice i štelovali protok, pa je primećeno da su posle toga računi rasli - rekao je Kostić.

Podsetimo, stanari su u januaru upozorili da su enormni računi za decembar 2016. godine upavo posledica štelovanja protoka u podstanicama.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aperkat

    21:12 // 15. 9. 2017.

    Postovani Kosticu,vec odavno pricate o "stelovanju protoka", krajnje je vreme da pruzite dokaze.Radi se o teskom prekrsaju,ako je istina!

  • Sasa

    14:04 // 15. 9. 2017.

    Tako i treba,,za sto smo birali predsednike sa njima da resavaju a ne sa domarima i blagajnicama koje placamo a ne rade nista.Soliter 19

  • BIJO U REJONU

    10:22 // 15. 9. 2017.

    Ko li ce doci nov u moj REJON?

    • Ivan Milovanovic

      12:23 // 15. 9. 2017.

      Aha, isteraj ih iz kancelarije da po zimi obilaze podstanice. Ili misle nove da zaposljavaju?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: