Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 24. 4. 2020.

Toplički centar zatražio od Vlade informacije o kupljenoj opremi - “vreme je da se polože računi”

respiratori Respiratori stigli, ali po kojoj ceni i kako?; foto: Vanja Keser

Stotine respiratora i milioni maski, rukavica i druge opreme svakodnevno su stizali na beogradski aerodrom, najviše iz Kine, a kako je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naši agenti su nosii kofer para kako bi sve to platili. Koliko je para iz budžeta potrošeno za nabavku opreme i dalje se ne zna, a Toplički centar iz Prokuplja, ispred Koalicije za nadzor javnih finansija, zatražio je te informacije od Vlade Srbije, jer je vreme, kažu, da se polože računi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Sloboda

    15:23 // 24. 4. 2020.

    Krajnje je vreme da Aleksandar Vucic podnese racune! Sve je kupljeno nasim novcem i normalno je da znamo kako je trosen! Ujedno, vreme je da VLAST shvati da je ona SERVIS gradjana I da im je ta vlast vremenski orocena!

  • Prasnjavi

    15:37 // 24. 4. 2020.

    Puna podrska za inicijativu. Krajnje je vreme da se poloze racuni.

  • Posmatrac sa balkona

    18:30 // 24. 4. 2020.

    ...Vrhovni kamandant struke rece javno da je respiratore i opremu preko svojih veza obezbedio na "polu crno" ... UKP, Tuzilastvo i Agencija za borbu protiv korupcije (ako uopste postoje van papira) su morale da reaguju. Koliko je Srbiju samo kostao onaj paketic (dimenzija 45x45x45cm) zbog kojeg je avion leteo do Kine i nazad?

  • Zdenko

    18:14 // 24. 4. 2020.

    Respiratori i druga zastitna oprema, kupljeni su novcem gradjana Srbije, tokom cetvorogodisnje konsolidacije, tj. otimanja novca penzionerima,bez njihovog vracanja istima. Pozdrav.

  • Posmatrač

    16:20 // 24. 4. 2020.

    Koliko se sećam ministar Mali je još ranije obežao da će javnost upoznati sa ovim podacima.Inače,treba znati da je u Kini zakonom odobreno plaćanje provizije za kupovinu kineske robe!Hoće li nam i o tome podneti izveštaj i koliko se para slilo u državnu kasu od toga?Uh,baš sam naivan!

  • Dragan,Niš

    17:55 // 24. 4. 2020.

    Ne samo kupljeni nego i donirani i gde se nalaze.

  • Mika

    18:04 // 24. 4. 2020.

    BRAVO! Sve na videlo!
    90 svega OD NASIH para zavrsilo je u- Beogradu. SRAMOTA! U Nis je pompezno doneo svega CETIRI invanzivna respiratora. Gde su svi ostali?!?!?

  • Dragan Šabac

    19:13 // 24. 4. 2020.

    Od početka pandemije pojavio se na našem političkom nebu anonimni Toplički centar koji je "preuzeo" borbu iz prvih redova za tajkune iz kruga dvojke. Da se o ovome interesovao neko iz političkog miljea Sebije sa integritetom ne bi me čudilo, ali isturiti neke anonimuse iz Prokuplja, ako su uopšte iz Prokuplja da traže podatke, kobajagi ih to interesuje i stalo im je do toga kao do lanjskog snega.

    • Južna Srbija

      09:30 // 25. 4. 2020.

      @Dragan Šabac pa kad bi pratio aktivnosti ovog “anonimnog” centra na slobodnim portalima a ne samo Pink i RTS znao bi za njihove aktivnosti, ovako sedi 1 i nauci pre nego se javljaš za sendvič!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: