Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 24. 2. 2024.

| Društvo

Toplički okrug domaćin prezentacije za najbolju tehnološku inovaciju

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
Zgrada Prokuplja
Toplički okrug organizator prezentacije za najbolje tehnološke novacije; Foto: Lj. M.

Kako osmisliti, realizovati i prijaviti se za takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u 2024. godinu, građani Topličkog okruga moći će da čuju na prezentaciji koja je zakazana u svečanoj sali Gradske uprave u Prokuplju u utorak 27. febrauara u 11 sati.

Takmičenje se realizuje u tri kategorije, za inovativne ideje srednjoškolskih i studentskih timova rok za prijavu je do 30. mart, dok je za Realizovane inovacije i Inovativno selo rok za prijavu do 5. maja ove godine. Miljković Zlatan Miljković načelnik Topličkog okruga domaćin prezentacije; Foto: Lj. M.

Smatram da je veoma važno za sve građane da se upoznaju sa svim mogućnostima koje učešće na ovom takmičenju pruža svakom stanovniku Srbije, nezavisno od uzrasta, školske spreme ili mesta gde živi.Posebno je značajno da svi oni koji mogu da stvore svoju ili drugome pomognu da realizuje inovaciju, svojim učešćem na tribini, doprinesu da se Toplički okrug na pravi način reprezentuje na državnom nivou, a što u prethodnih devetnaest godina održavanja takmičenja nije bilo zadovoljavajuće - rekao je Zlatan Miljković, načelnik Topličkog okruga.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što učesnicima daje podršku, edukativnu i finansijsku, a organizator i domaćin prezentacije u Prokuplju je Toplički upravni okrug.

Miljković dodaje i da je posebno važno da da na tribini budu prisutni čelnici loakalnih samouprava iz Prokuplja i ostalih opština u Toplici, kao i ljudi zaduženi za privredu, obrazovanje i ruralni razvoj na nivou Topličkog okruga, direktori srednjih i viših škola, zainteresovani privrednici i pojedinci koji mogu razviti sopstvene inovacije ili pomoći da se u njihovom okruženju razvije što više inovacija.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji, kao državni projekat, neprekidno se održava počev od 2005. godine za svaku kalendarsku godinu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • M

    20:18 // 26. 2. 2024.

    Nemogu da verujem sta citam,grad koji ima deponiju u centru grada,bavi se tehnoloskim inovacijama,ma bravo....

  • Роко Магаревац

    17:46 // 24. 2. 2024.

    Од технологије само магаре на батерије, литијумске.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: