Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:35, 11. 3. 2020.

| Društvo

Tragom korone - pojačane mere u niškoj gimnaziji, pošta u Durlanu radi skraćeno

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
pošta durlan
Skraćeno zbog korone?; Foto: JV

U niškoj gimnaziji “Svetozar Marković” pojačane su mere higijene i prevencije, a otac jedne od učenica zaražen je korona virusom. Direktor Gimnazije Marjan Mišić kaže da je to uobičajen postupak po preporuci Ministarstva. Pošta u Durlanu danas je dezinfikovana, jer se sumnja da je jedan od zaraženih poštar.

Prema nezvaničnim informacijama koje su Južnim vestima potvrđene iz više izvora, otac devojčice četvrtog razreda gimnazije na Paliluli jedan je od obolelih od virusa koji je u centru pažnje celog sveta.

Ta devojčica ne dolazi na nastavu, a roditelji i razredne starešine su obaveštene o slučaju. Danas su se pojavile (dez)informacije da su stručne službe dolazile da dezinfikuju gimnaziju, ali direktor Marjan Mišić kaže da to nije tačno, već da njihovi kuriri čiste školu, ali na pojačan način shodno preporukama Ministarstva.

Brišu se klupe sredstvima, brišu se stolice, podovi, kvake, vodi se računa o flomasterima koji se koriste, o svim onim uređajima koji postoje u učionici, kontroliše se kao i do sada da u svim toaletima uvek ima sapuna, s tim što smo dobili preporuku da to bude malo drugačiji sapun - neki alkoholni. Posle svakog časa hodnici se brišu, održavaju se kabineti informatike, ozbiljnije nego što se to radi obično - priča Mišić.

Gimnazija Svetozar Marković U Grobarskoj sve pod kontrolom; Arhiva, Foto: V. Milić Da manje učenika dolazi na nastavu, Mišić kaže da nisu primetili i da je broj onih koji izostaju uobičajen.

Dali smo uputstvo da razredne starešine moraju biti u kontaktu sa roditeljima učenika koji su odsutni i da nas roditelji obaveštavaju ukoliko postoji alarmantan slučaj- navodi direktor Mišić.

Pošta u Durlanu još jedno je mesto koje su obišli stručnjaci za dezinfekciju, a prema nezvaničnim informacijama zaražen je jedan poštar, mada za to nema potvrde jer se direktor Miroslav Janojlić nije javljao na broj poznat redakciji.

Durlanska pošta zatvorena je u 14 sati, a istaknuto je obaveštenje da će narednih dana raditi skraćeno, svakog dana do 14 sati.

Podsetimo, prema poslednjem preseku jutros u 8 sati u Srbiji je bilo 12 zaraženih, od toga 4 su na Infektivnoj klinici u Nišu.

pošta durlan Došli stručnjaci; Foto: JV

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ucenica gimnazije

    08:32 // 13. 3. 2020.

    nije tacno da je broj ucenika koji izostaju uobicajen, u jednoj smeni 5 cela odeljenja nisu dosla, a u ostalim odeljenjima u proseku ne dolazi polovina ucenika

  • Victor Belicoff

    08:02 // 12. 3. 2020.

    Sve ove mere (ako uopšte tako i možemo da ih nazovemo) su zakasnele ali Bože moj ovo je Srbija i mi po default'u kasnimo za svim zemljama u svemu. Škole i ostale obrazovne ustanove trebamo zatvoriti odmah a ne za 2 nedelje, jer je neizbežno da će do zatvaranja doći ali opet s zakašnjenjem. Najgore od svega je to što je naša populacija i ovako sa "osetljivim" plućima zbog lošeg vazduha ove zime!

  • Mara

    04:50 // 12. 3. 2020.

    Pa najbolje zatvorite sve ionako ste narod potresli maksimalno mnogo smo dobri id nečega morala završimo

    • AbeJasam

      08:07 // 12. 3. 2020.

      Čitam, čitam i opet čitam, i nikako da ukapiram šta si htela da kažeš

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: