Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 9. 2. 2024.

| Društvo

Traktor, smećar, lični pratioci, kanalizacija - na šta će nerazvijene opštine na jugu utrošiti novac Vlade

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
surdulica
Najviše para od Kabineta ministra Tončeva za Surdulicu; ilustracija; foto: I. M.

Uređenje puteva, kupovina traktora i kamiona, usluge ličnog pratioca i priključak na kanalizacionu mrežu - neke su od stavki na koje će nerazvijene opštine na jugu Srbije potrošiti novac dobijen od kabineta resornog ministra Novice Tončeva. Za 16 opština na jugu izdvojeno je oko 123 miliona dinara, od čega najviše, više od trećine, za Surdulicu - rodno mesto Tončeva i mesto gde je on bio predsednik Opštine.

Na konkursu Kabineta ministra za razvoj nedovoljno razvijenih opština jedino je Surdulici odobreno više od jednog projekta, pa će ta opština dobiti ukupno 34.524.821 dinar.

nerazvijene opštine Ukupno za nedovoljno razvijene opštine na jugu oko 123 miliona dinara; foto: Opština VlasotinceOd toga po 7 miliona utrošiće na održavanje nekategorisanih puteva u Binovcu, Ćurkovici i Jelašnici, na nabavku kipera za izbacivanje kabastog otpada i šuta i na izradu priključaka na kanalizacionu mrežu u katastarskoj opštini Alakince, uz nasipanje zaobilaznog puta koji treba da bude alternativa dok traju radovi.

6.724.821 dinar Surdulica će uložiti u pojačano održavanje lokalnih puteva u Suvojnici, Leskovoj Bari i Belom Polju, 3,9 miliona za pomoć u kući starijim građanima i 2,9 miliona za uslugu ličnog pratioca deteta.

7 miliona koje dobija od Kabineta Medveđa će potrošiti za kupovinu polovnih građevinskih mašina, Kuršumlija za nabavku traktora sa kosilicom, Vlasotince za kupovinu autosmećara, a Doljevac za adaptaciju škole za potrebe predškolskog obrazovanja.

Žitorađa će te pare uložiti u infrastrukturu, Dimitrovgrad u rekonstrukciju seoskih ulica u Željuši i Belešu, Bojnik u obnovu trotoara u ulicama Dušana Đorića i Stojana Ljubića i Ražanj u sanaciju parking prostora ispred Doma zdravlja u Ražnju i dela Ulice dr Milorada Mihajlovića.

Svrljig će 6.694.221 dinara od Kabineta utrošiti za rekonstrukciju puta Okolište - Guševac, Bosilegrad 6.360.000 za završetak izgradnje sportsko-školske hale, Vladičin Han 6.999.658 za rekonstrukciju i dogradnju dela ulice Jurija Gagarina, a Trgovište 6.585.000 za obnovu grejanja u Domu kulture.

5.128.016 dinara Babušnica će uložiti u proširenje bine Letnje pozornice u sklopu parka u centru, dok će Bujanovac 4 miliona, a Bela Palanka 3,9 miliona uložiti u realizaciju usluge lični pratilac deteta.

Osim opština na jugu, novac su na konkursu dobili Knjaževac, Mali Zvornik, Nova Varoš, Opovo, Brus, Priboj, Petrovac na Mlavi, Raška, Tutin, Prijepolje, Golubac, Kučevo i Malo Crniće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: