Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 2. 1. 2019.

| Društvo

Transfer sa N1 u "Južne vesti" - Gordana Bjeletić novo pojačanje

Autor:S. R.Izvor:Južne vesti
goca
Zimski transfer "Južnih vesti"; foto: N1

Od januara 2019. godina redakcija Južnih vesti biće jača za dugogodišnju novinarku i dopisnicu brojnih medija sa juga Srbije Gordanu Bjeletić. Ona se u najčitaniji regionalni onlajn medij vraća posle nekoliko godina provedenih na N1, a još aktuelni glavni i odgovorni urednik Predrag Blagojević kaže da je ovaj transfer “nadgradnja na već jakim temeljima”.

Skoro čitavu karijeru Bjeletićeva je provela u TV novinarstvu, a u Južnim vestima će preuzeti urednički posao. Kaže da će nastaviti da neguje standarde koji su u ovom mediju već postavljeni i da će se truditi da, kao što ni do sada nije bilo, ni nadalje ne bude odstupanja.

Bjeletićeva, za koju brojne kolege imaju samo reči hvale, naglašava da će na svaki način podržavati i ohrabrivati novinare da rade svoj posao.

Danas je naročito privilegija biti urednik redakcije sa izgrađenim novinarima svesnim da njihov posao nije propaganda, već izveštavanje o događajima i pojavama koji su od interesa za građane, na način koji je isključivo u njihovom interesu, u skladu sa svim već postojećim standardima - rekla je Bjeletićeva.

Ipak, najavljuje da će biti i "kršenja pravila".

Pravila ćemo svakako kršiti, mogu i to da najavim, ali isključivo ona koja se odnose na formu. Cilj nam ostaje da što brže stignemo do čitalaca i da za njih Južne vesti ostanu pouzdan izvor informacija - kaže Bjeletićeva.

Dugogodišnji glavni urednik i jedan od osnivača Južnih vesti Predrag Blagojević kaže da "potpuno neopravdano veliki broj čitalaca i građana njegovo ime izjednačava sa Južnim vestima". Na taj način oni, pojašnjava Blagojević, previđaju sve ono što rade svi novinari ovog medija.

Suština je da smo svi zajedno od samog početka gradili Južne vesti tako da ne budu "jedan čovek", već tim. Zbog mojih drugih obaveza, već dugo redakcijom sastavljenom od sjajnih novinara odlično upravljaju Aca Stankov i Jelena Canić Milanović, pa je dolazak Goce Bjeletić samo nadgradnja na već jakim temeljima - rekao je Blagojević.

Gordana Bjeletić je novinarsku karijeru počela u TV Pirot, a pre niške TV5 radila je u redakciji Dnevnika RTV i TV Apolo u Novom Sadu. Jedan period provela je i na mestu urednice tadašnje TV Zona. Dugogodišnji je dopisnik TV B92 sa juga Srbije, a na N1 je 2010. godine otišla iz Južnih vesti, gde je bila urednica informativnog programa.

Južne vesti svakodnevno stvara petnaestak novinara stacioniranih pre svega u niškoj redakciji, ali tu su i novinari iz Pirota, Leskovca, Prokuplja, Vranja i Svrljiga.

Podsetimo, Južne vesti su nastale avgusta 2009. godine, a zvanično su počele sa radom januara 2010, objavljivanjem istraživanja o korupciji na niškom aerodromu, za šta su iste godine nagrađene NUNS-ovom nagradom za istraživačko novinarstvo. To je, ujedno, bila i prva ikada u Srbiji dodeljena nagrada za novinarski tekst objavljen na internetu.

Od početka rada su se Južne vesti u javnosti izdvojile po pouzdanosti objavljenih informacija, svom stilu pisanja i istraživačkim tekstovima, zbog čega su novinari tog regionalnog portala nagrađeni nekim od najprestižnijih nagrada. Nekoliko godina su Južne vesti bile zvanično dopisništvo TV B92 i TV Prva, a od septembra 2018. godine su zvanični partner BBC za Srbiju.

U desetoj godini postojanja, pored svega onoga na šta su do sada navikli, čitaoci mogu da očekuju i neke novine, a o tome će se više znati u danima koji slede.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Branislav Petrovic

    12:02 // 3. 1. 2019.

    Samo napred,sve najbolje zelim Gordani i celom timu J.V.

  • Sale

    09:10 // 3. 1. 2019.

    Vraća se da pojača i objedini N1 i JV.Biće N1-Niš.

  • Stojko

    07:22 // 3. 1. 2019.

    Može li se reći, NAŠA Piroćanka. Lepo pojačanje. Baš kako i treba. Drugačije i ne može. Liga šampiona /protivnik se zna, a i sudije su poznate/, mora da se igra perfektno. Do kraja. Bez pardona.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: