Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:39, 26. 5. 2017.

| Društvo

Trava do kolena na Paliluli "čeka" svoj red

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Trava na Paliluli
Građani će još morati da čekaju da se pokosi; foto: JV/J. Adamović

Građani koji žive na Paliluli, u blizini zgrade Opštine, Gimnazije “Svetozar Marković” i fakulteta Zaštite na radu, kažu da je trava narasla “do kolena” pa i više, ali da niko danima ne dolazi da je pokosi. Direktor “Zelenila” Slobodan Đorđević pojašnjava da je razlog što taj deo Niša “još nije došao na red”.

U blizini zgrada na Paliluli je i mini igralište sa ljuljaškama i klackalicom koja se od trave jedva vidi, a do njega se i teško dolazi od rastinja. Oni koji tu žive kažu i da ne može da se prođe od trave, pa nemaju gde da izvedu svoje ljubimce. Igralište uraslo u travu Do igrališta jedva može da se priđe; foto: M. J.

Ovo su slike ovog grada oko fakulteta Zaštite na radu, Gimnazije “Svetozar Markovic” i Opštine Palilula. Pogubićemo decu u ovolikoj travi, a pogubićemo se i mi sami dok ih tražimo, jer je trava preko dva metra - kazao je jedan Nišlija.

Ovakvu sliku će građani ipak morati da gledaju još neko vreme.

Kako objašnjava direktor “Zelenila”, koje je zaduženo za košenje trave u Nišu, “blokovsko zelenilo” nije “na redovnom programu” i obuhvata veliku površinu, koja ne može brzo da se završi. Trava oko zgrada na Paliluli Nemaju gde da šetaju ljubimce od trave; foto: JV/J. Adamović

Projekat po kome rade, kaže Đorđević, predviđa da se zelenilo van centra grada sređuje “kad dođe na red”.

Blokovsko zelenilo je 70 hektara, krenuli smo redom i ne možemo sve da pokosimo za dva dana. Mi u svakom trenutku na svakom mestu ne možemo da budemo. Palilulu ćemo da kosimo kad bude došlo na red, projekat traje 6 meseci, kad bude stiglo na red tad će da bude - dodaje Đorđević.

Zasad je sređeno Duvanište, okošeno je oko zgrada na Bulevaru 12. Februar i naselje Stevan Sinđelić, kaže direktor, a od ponedeljka će ekipe raditi Somborski Bulevar na Panteleju, a onda i Bulevar Nemanjića koji je “delimično urađen”. Trava oko terena pored Gimnazije Visoka trava oko celog terena pored Gimnazije; foto: JV/J. Adamović

Projekat je pravljen za 6 meseci baš zbog toga, znači krenuli smo i rečeno je da se radi redom. Neki red smo uhvatili, znači nešto će biti za neki dan, nešto će biti možda za 10, 15 dana i to je to - kaže Đorđević.

Đorđević ističe da “20 godina priča da blokovsko uređenje treba da bude sastavni deo redovnog održavanja”, i da bi to sprečilo da se desi da neki delovi grada budu poput Palilule i čekaju na red.

Trenutna smetnja im je, kaže, i kiša zbog koje ne može da se kosi. Ipak, obećava da će slika Niša za mesec dana biti drugačija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sugradjanin

    16:12 // 27. 5. 2017.

    E,moji sugradjani,dokle smo dosli.Iza zgrade,a ispred moje kuce je povrsina zarasla u travu i korov.Pacovi se setaju kao po korzou.Stanari polazu pravo na neko svoje dvoriste,a ja kupujem sredstva kojima prskam,kupujem otrov za pacove.Svako je upucen na prostor gde stanuje,a kolektivna svest ne postoji.Pa,to je nase,ISKRIVLJENA SVESCU!

  • ogorcen

    08:26 // 27. 5. 2017.

    Kod Vozdove skole u D.Trajkovic,pored same ograde su dva kontejnera na trotoaru.To su kontejneri od zgrade preko puta.Ko i s kojim pravom ih je postavio tu uz skolsko dvoriste,na raskrsnicu?Deca silaze s trotoara da bi prosla.Da li se ceka tragedija? Nije im mesto tu,svi cute,direktorka ne pise dopis,stanari se prave ludi,nece ih pred zgradu,a deca?SRAMOTA! Idite,slikajte,pomomognite!

    • istina

      11:45 // 27. 5. 2017.

      Pa kad tako lepo krase skolsku ogradu,neka ih prenesu pred svoju zgradu ili u svoje dvoriste.Sebicnjaci bahati i primitivni.Gospodja direktorka bi trebala da se pozabavi zasto se djubre odlaze uz dvoriste,a njoj je najvaznije da ima parking u istom.Na toj raskrsnice svako jutro je neko parkirao auto.Toliko se svi brinemo za decu i njihovu bezbednost,a roditelji ni prstom da mrdnu da prijave.

  • Aperkat

    21:54 // 26. 5. 2017.

    Ako ne stignu do decembra,mraz ce zavrsi posao!
    Direktore,jako intelektualna izjava,vazno da imas partijsku knjizicu,koj ti sta moze!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: