Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:46, 30. 4. 2018.

| Društvo

Trava između zgrada visoka i više od metra, nadležni kažu počelo košenje

Autor:J. Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
trava bulevar
Ljuljaške i klackalice okružene visokim rastinjem; foto: A. M.

Dok se Nišlije iz skoro svih delova grada žale na visoku travu između zgrada i strahuju od zmija koje se možda skrivaju među njom, iz JKP Mediana kažu da su počeli sa “šišanjem” međublokovskog zelenila, ali da to “ne može tako brzo biti gotovo”.

Da se pokosi trava oko zgrada na Vizantijskom bulevaru, od broja 32 do 42, nadležne je zamolila Nišlijka J. Stojiljković koja ističe da je trava “opkolila” i ljuljaške i teren, pa deca ne mogu ni da im priđu. trava-vizantijski-foto-js Žitelji Vizantijskog bulevara negoduju zbog nepokošene trave; foto: J. S.

Trava je narasla u nekim delovima i do 1,5m, prolaz je nemoguć, preti opasnost i od zmija u narednom periodu, a sada već i od krpelja - ističe ova Nišlijka.

Situacija nije bolja ni na kraju Bulevara Nemanjića, u blizini mosta preko Gabrovačke reke.

Sve godine je ista slika. Ne znam šta je problem, ali očigledno da je potrebno da nadležni u Mediani promene način organizacije i planiranja, jer ovaj očigledno ne funkcioniše. Oni su to zbog građana, ne smeju da to zaborave - kaže Nišlija M. Dragojević.

trava-bulevar3-foto-am Kosi se prema rasporedu i po fazama, kažu u JKP "Mediana"; foto: A. M.Šef sektora "Zelenilo" u JKP Mediana Slobodan Đorđević moli građane da budu strpljivi, jer se košenje blokovskog zelenila, koje je na ukupno oko 70 hektara, radi u fazama.

I ove godine će sigurno biti 2 puta pokošeno međublokovsko zelenilo, ali to je maksimum što mi možemo da uradimo. Ako očekuju da će biti košeno kao u centru, 7 ili 8 puta, to nije izvodljivo, niti je tako planirano - kaže Đorđević.

Napominje da je već košeno na početku Bulevara Nemanjića, oko Doma zdravlja, rađeni su i neki delovi Duvaništa, a nešto malo je pokošeno i na početku Bulevara 12. februara.

Iskreno, nikad ranije nismo počeli da kosimo. Nekada se kretalo juna, a sad smo krenuli krajem aprila. Nadam se da će do kraja maja skoro sve površine biti pokošene - objašnjava Đorđević.

On ističe da je za ceo “krug” košenja blokovskog zelenila u gradu potrebno oko 30 radnih dana.

trava-bulevar2-foto-am Travana Bulevaru Nemanjića "čeka" dok na nju ne dođe red; foto: A. M.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kosac

    12:55 // 13. 5. 2018.

    Privatizovati odrzavanje zelenih povrsina. Na tender, pa da vidimo da li nece da sisaju pod penalima. Ovako besmisleni izgovor da "to ce da potraje" ne drzi ni kap vode. Sto niste planirali na vreme? Sto niste poceli na vreme? Sto nemate dovoljno ljudi i opreme za posao? A platu uzimaju.

  • BATA

    13:27 // 4. 5. 2018.

    Ovo su vanredni poslovi a nema dovoljno radnika.Da grad placa normalno usluge komunalaca moglo bi preko zadruga ili biro angazovati ljude za to.Obuka sa trimerom najvise jedan dan.Obezbediti i zastitnu opremu i grad ko pucka.Medjutim kao i za sve treba unistiti preduzece da ga prodaju bud zasto i da oni skinu odgovornost a da sve ostane opet u korovu zato sto znamo kako placaju gazde.

  • Bruno

    12:05 // 2. 5. 2018.

    Mali je broj karaktera. Dodajte na kosačicu još 10000 i kupite metalne kutije i letve, pa napravite klupe, kao i 50tak cigli, za mesto za skaru, i ne plaćate Medijani za šišanje trave, nego sami šišate travu. Koliko bi vas to koštalo po stanu, a i malo fizičke aktivnosti i druženja nije na odmet, a ne samo da se izležavate u stanu i da kukate kako nemože da se izađe od trave. Inače i mi što živimo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: