Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 29. 1. 2014.

| Društvo

Traže smenu načelnika Uprave za poljoprivredu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
sasa-stojiljkovic-*agrodan*.jpg
Traže njegovu smenu, a Stojiljković tvrdi da su to "politička, a ne poljoprivredna udruženja", foto: Agrodan

4 udruženja poljoprivrednika iz Niša traže smenu načelnika Uprave za poljoprovredu Saše Stoiljkovića, jer je, kako kažu, nestručan i doprineo je dergadaciji niške poljoprivrede.

U svojoj molbi za smenu, udruženja “Niški povrtar”, “Čegar”, “Niška šansa” i “Cvet juga”, navode da je dolaskom novog načelnika prekinuta saradnja i komunikacija Uprave sa udruženjima poljoprivrednih proizvođača.

dopis Molba za smenu upućena svima koji brinu o niškoj poljoprivrediNavode i da su projekti navodnjavanja u niškim selima rađeni bez konsultacije sa poljoprivrednicima, a posebno ukazuju na malverzacije sa subvencijama za poljoprivredu u 2013. godini.

- Načelnik je više puta menjao uslove za dodeljivanje subvencija, a mnogi nisu ni konkursiali, jer im je unapred predočeno da neće dobiti subvencije. Zagaovarao se sistem podobnosti, a ne profesionalnosti - saopštavaju poljoprivrednici.

Naglašavaju da načelnik radi u svom ličnom interesu i da se prema poljoprivrednicima, kako kažu, ponaša bahato i nestručno. Zbog toga je od gradonačelnika Niša Zorana Perišića zatražena njegova smena.

Sa druge strane, načelnik Uprave za poljoprivredu Saša Stojiilković kaže da udruženja koja su uputila zahtev za njegovu smenu, pre svega, nemaju podršku članstva i da je to odluka predsednika udruženja i njihovih najbližih saradnika.

- Ovde nije reč o celim udruženjima. Taj zahtev koji su oni podneli nije prošao njihove skupštine, to su uradili njihovi predsednici svojevoljno - objašnjava Stojiljković.

vodovod Projekat navodnjavanja u selima samo jedan od problema, arhivsk afotografija, foto: NTVStojiljković dodaje da je glavni razlog za nezadovoljstvo udruženja činjenioca da u 2013. godini nisu dobili subvencije iz gradske kase, a da su ranijih godina mnogi od njih bili nezaobilazni u raspodeli novca.

-  Progaram subvencija u 2013. godini je sproveden tako da su na njemu mogli da učestvuju svi proizvođači. Ranije su konkusi bili takvi da su oni po automatizmu dobijali ne mali novac, koji se brojao u hiljadama evra. To je glavni razlog za njihove zahteve i nezadovoljstvo - kaže Stojiljković.

Načelnik naglašava da su to sada politička, a ne poljoprivredna udruženja. Kaže da su protiv dva udruženja, “Niškog povrtara” i “Čegra” pokrenuti postupci zbog nenamenskog trošenja novca.

Poljoprivrednici su svoju molbu za smenu, osim gradonačelniku, uputili i njegovom pomoćniku za poljoprivredu Jovanu Stojkoviću, resornom većniku Srđanu Aleksiću, kao i zameniku gradonačelnika Ljubivoju Slavkoviću. Tvrde da su im usmenu podršku pružili svi osim gradonačelnika Perišića, koji se po ovom pitanju još nije oglasio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • glas razuma

    17:28 // 10. 2. 2014.

    Ako je ovaj gospodin pohadjao gimnaziju u Prokuplju,a mislim da jeste,kuku si ga vama.Poznat po nadimku Holanđanim!Smesan lik do bola,majao se sto godina po ekom. fakultetu!

  • sava

    23:30 // 5. 2. 2014.

    Sasa zasto se svadjas sa ljudima zbog kojih postoji uprava za poljoprivredu.Ko kome ovde treba.

  • sava

    23:24 // 5. 2. 2014.

    Sasa, mi cemo i dalje da radimo to sto radimo sta cete vi kad ne budete vise nacelnik,razmislite o tome.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: