Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:31, 23. 8. 2013.

| Društvo

Traže smenu u Kancelariji za mlade

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
c
foto: facebook.com/mija.petrovic.7?fref=ts; Mija Petrović

Niške organizacije civilnog društva traže ostavku koordinatora Kancelarije za mlade Mije Pertovića do 1. sptembra. Petrović kaže da je to "svačije legitimno pravo".

U otvorenom zahtevu upućenom Petroviću navodi se da “za 9 meseci, koliko Kancelarija postoji, ništa konkretno nije učinjeno na poboljšanju položaja mladih”.

Iz kolalicije “Incijativa mladih Niš” koju čini 5 NVO ("Protekta", "Otvoreni klub", "Savez studenata Univerziteta u Nišu", "Studentske unije Univerziteta u Nišu" i "Zajedno stvaramo...") navode da su kroz dosadašnju saradnju sa Petrovićem uspeli da se uvere da on “nije adekvatan kadar za koordinisanje radom Kancelarije” zbog nepoznavanja omladinske politike i kršenja etičkog kodeksa.

Pored ostalog, u zahtevu stoji i da je “kancelarija uvek prazna, nije otvorena za mlade i često nema na poslu ni koordinatora Kancelarije, ni zaposlenih".

- Poslednju priliku da nešto promeni Mija Petrović imao je prilikom priprema za obeležavanje Dana mladih grada Niša. Nažalost, ostalo je još 10 dana do tad, a gospodin Petrović još nema nikakav plan i program - kaže Nikola Petković iz “Inicijative mladih Niš”.

“Inicijativa mladih Niš” zahtevaće, kako se navodi, od Kabineta gradonačelnika hitnu smenu Petrovića, ukoliko on ne podnese ostavku do 1. septembra.

Međutim, Mija Petrović kaže da Kancelarija za mlade radi “punom parom” na pripemama za obeležavanje Dana mladih Niša, a zahtev komentariše rečima:

- Legitimno je pravo organizacija, udruženja i pojedinaca da traže ostavku, ali postoje državne i zvanične institucije koje o tome vode računa.

Petrović je pozvao nevladin sektor na saradnju sa gradskim institucijama i naglasio da se svi koji se interesuju za rezultate rada Kancelarije od njenog otvaranja do danas mogu obratiti ili Kancelariji ili Službi za poslove gradonačelnika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Radojka Stojaković

    00:24 // 26. 8. 2013.

    Ovaj se smeje mladima što nemaju posla.

  • Ivica

    11:00 // 25. 8. 2013.

    Jedna je stvar napadati i kritikovati nekog za svoj rad, nerad, rezultate.Ali ismejavati nekog javno na ovaj nacin preko komentara je stvarno degutantno i neprofesionalno.Zalosno je sta sve ljudi pisu

  • Marko

    21:54 // 23. 8. 2013.

    Sta li ce ovoj drzavi sve ove ustanove samo trose budzet ali stranacki moraju negde da zaposle pa daj onda da otvaramo razne kancelarije.E zato ce da poskupe struju komunalije da bi ovi primali plate.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: