Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:18, 30. 7. 2018.

Traže smenu zbog “nepoštovanja propisa” tokom gašenja požara u Niškoj Banji

Vatrogasci-gase-pozar-Banja;-foto:-JV Požar je prvo gasilo 6 vatrogasaca sa 3 kamiona; foto: JV

Veliku vatru koja je u petak izbila na krovu zapuštenog hotela “Partizan” u Niškoj Banji prvobitno je gasilo 6 vatrogasaca sa 3 kamiona, a iz Sindikata srpske policije sumnjaju da tada nadležni nisu radili po zakonu i da je to indirektno dovelo do širenja požara, te traže smenu nadležnih. Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović ističe da je "intervencija kvalitetno odrađena".

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Ernest H.

    15:53 // 30. 7. 2018.

    Osnovno pravilo:procena situacije-donosenje odluke o taktici gasenja i gasenje krovnih pozara MORA biti gotovo za max.20 minuta.Kraj.

  • Anastasija Marković

    15:03 // 30. 7. 2018.

    Nije se zgrarište još ni ohladilo, a već nazovi sindikalci iz svojih udobnih fotelja krenuli u rušenje svojih pretpostavljenih, ali ne iz konkretnih nazovi grešaka, već iz politikantskih namera

  • Fansy

    17:10 // 30. 7. 2018.

    imamo ljude koliko imamo

    imamo prekovremeni koliko imamo

    sve u svemu, dobro je proslo

    za sledeci put, ako organizacija zakaze

    zovite DODOLE

  • Gde nestadose Rusi?

    18:38 // 30. 7. 2018.

    Gde nestadose Rusi? Zar nije humanitarni centar tu zbog vanrednih situacija? Pozar i gasenje samo 6 i to nasih vatrogasaca? Gde su “vatrogasci” iz ruskog centra? A da, imaju vaznija posla, prate referendum u Makedoniji! Koje smo mi budale....

    • ZOZA

      08:45 // 31. 7. 2018.

      šta misliš da će ruski humani centar pokrenuti vozila za lokalni požar za koji niš itekako ima kapaciteta e moj ti
      il si neki bot i protivnik centra ili neznaš ništa nego ajd samo da nešto napišem

    • Status

      11:30 // 31. 7. 2018.

      Kada budu sa njima potpisali dogovor o njihovom statusu, i kada ih povežu sa našim sistemom, biće tu. Šta očekuješ ovako od njih? Da se voze biciklom po gradu, gledaju gde bi mogli da intervenišu i pitaju da li mogu i oni da gase vatru? Evo jedne ideje, prijavite se vi svi botovi u dobrovoljno vatrogasno društvo, onda nam neće trebati niko drugi.

  • Aca

    21:01 // 30. 7. 2018.

    Naravno mora da ih smene ne znaju oni nista nisu skolovani svi polozili neke vecernje kurseve!

  • Banjac a ne Era

    15:23 // 30. 7. 2018.

    Boli tog Ranitovića što im se u zadnjih mesec dana isčlanilo dosta vatrogasaca pa sad traže dlaku u jajetu. Vatrogasci su odradili posao vrhunski. A svi prozvani u ovoj objavi su izašli na lice mesta i trudili se da šteta bude što manja. Neka se oni bore za dobrobit tih radnika i oni se neće isčlanjivati iz njegovog sindikata a ne da donose zaključke iako nikog od njih nije bilo na licu mesta.

  • Зоран Срећковић

    12:02 // 31. 7. 2018.

    Као бивши ватрогасац и један од присутних за време пожара мало бих прокоментарисао дешавање . Веома дуго је требало ватрогасцима из ниша до бање . Моја слободна процена ,око 45 минута (то се да проверити).Велика нестручност руководиоца гашења. Прво - паркирао 2 возила испод самог хотела (могло је да дође до урушавања право на возила ) Друго - Ватрогасци су улетели у хотел као муве без главе ......

  • Petar

    13:48 // 17. 8. 2018.

    Samo mi nije jasno sta je radila vatrogasna sluzba sa svojim vatrogasnim vozilom opstina Niska Banja koje je kupila iz projekta.

  • Bane

    10:50 // 3. 8. 2018.

    Bio sam prisutan i cuo da su i one babe lokalne videle da nesto skripi u gasenju.Gasili peti sprat smrkovima sa zemlje koji ne dobacuju,voda iz hidranta potekla nakon30-ak minuta,kran za gasenje dosao posle sat vremena a poceo sa gasenjem nakon 30-ak minuta neke pripreme.Kamioni postavljeni tik ispod zgrade koja se urusava.Prolaznici prilazili oko kamiona i creva da snimaju i slikaju.Treba li jos?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: