Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 25. 2. 2022.

| Društvo

Treća godina izgradnje stanova za bezbednjake, ministar kaže da su za novo kašnjenje razlozi politički

Autor:A. S, T. T.Izvor:Južne vesti
Stanovi za bezbednjake Nis, mart 2021, slika1; foto: JV-A. Stankov
3 godine i još se čeka...; foto: JV arhiva

“Pošto je u pitanju kompanija iz naše prijateljske zemlje ne možemo da budemo restriktivni kakvi bismo bili da je drugačije”, kaže ministar građevine Tomislav Momirović kao obrazloženje zašto kasni izgradnja stanova za pripadnike službe bezbednosti u Nišu. Njih grade Milenijum tim i turska firma “Tašjapi”, a za ministra su ovo “politički razlozi”.

Radovi su ušli već u treću godinu, a rokovi su probijani nebrojano puta. Sam Momirović je gradilište posetio prošle godine i dao rok izvođačima do 6. oktobra, ali on nije ispoštovan.

Sada kaže da je dogovor bio da sve bude gotovo do marta ove godine, ali da ni tada oni koji su kupili stanove neće moći da se usele.

Mi smo to trebali da završimo do marta, verovatno ćemo završiti do maja. Postoje određeni problemi koji se ne odnose na aktivnosti građevinskih radnika, ne odnose se na aktivnosti administracije, odnose se na izvesne političke probleme koje mi imamo sa partnerima koji izvode te radove. Pošto je u pitanju kompanija iz naše prijateljske zemlje ne možemo da budemo restriktivni kakvi bismo bili da su okolnosti drugačije - rekao je Momirović.

Stanovi se grade na potezu između naselja Stevan Sinđelić i Naučno-tehnološkog parka, a ministar kaže da se razgovaralo i sa ljudima koji su već kupili stanove i čekaju 3 godine na useljenje.

Odvojili smo dodatna sredstva kako bi njima nadoknadili taj izvestan gubitak, ali budite uvereni da će ti radovi biti završeni u relativno kratkom roku. Izvinjavam se ljudima, ali nadoknadićemo im to i mislim da su svi prihvatili naše obrazloženje - rekao je Momirović.

Planirana je izgradnja 190 stanova na pomenutoj lokaciji, a za službe bezbednosti bi stanovi trebalo da se grade i u naselju Ardija. Brnabić stanovi A sve je počelo svečano; foto: Vanja Keser

Momirović je radove obišao u martu 2021. godine i tada 6. oktobar zadao kao rok za završetak radova.

Izgradnja je svečano počela u feruaru 2019. godine, a rok za završetak je bio januar 2020. Posao izgradnje ukupno 376 jeftinih stanova dobila je firma Milenijum tim koja je rušila u Savamali, a koja je na jugu Srbije pokupovala hotele u Vranjskoj banji i vinograde oko Leskovca.

Njihov partner je turski Tašjapi, a radovi na izgradnji stanova kasne i u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Čukam butam

    19:14 // 26. 2. 2022.

    Može da saceka još koju godinu

  • Milutin

    18:59 // 25. 2. 2022.

    Pa što lepo ne izabraše izvodjača iz neprijateljske zemlje.

  • MilosNis

    14:41 // 25. 2. 2022.

    Imas invesitora koji ima novca, projekat, izvodjaca. Sve njih veze ugovor u kome pise i penali za kasnjenje i sve sto treba! Ne vidim sta je sporno ako je bilo para i bilo projekta zasto bi stedeli izvodjaca, taman da mi je brat rodjeni! Koliko vidim dodatna sredstva se izdvajaju a izvodi firma sponzor sns-a, pametnom dosta!

    • Seljak

      15:53 // 25. 2. 2022.

      @MilosNis - malo si se preigrao Milose, u ugovoru ništa ne piše za provizije domaćim banditima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: