Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:14, 6. 10. 2014.

| Društvo

"Treća sreća" za sve koji duguju za komunalije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
objedinjem
"Objedinjena naplata" još jednom izlazi u susret Nišlijama, arhivska fotografija

Nišlije koje imaju zaostala dugovanja prema "Objedinjenoj naplati" od 15. oktobra imaće po treći put šansu da račune plate pod povoljnijim uslovima.

Gradsko veće usvojilo je predlog Javnog komunalnog preduzeća “Objedinjena naplata” da svima koji imaju dugovanja prema ovom preduzeću omogući izmirenje obaveza na rate ili odjednom, uz otpis kamate.

Ovog puta građani će moći sa “Objedinjenom naplatom” da sklope ugovor za otplatu dugova na 60 rata, što je znatno povoljnije, jer je ranije bilo na 48. Takođe onima koji plaćaju odjednom, kamata će biti otpisana u potpunosti - kaže načelnik Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković.

Akcija bi trebalo da počne 15. oktobra i da traje do 31. decembra 2014. godine.

Do sada se neplatišama izlazilo u susret dva puta, na kraju 2012. godine i na kraju 2013. godine.

Kako je rekao Brešković tada je ukupno prikupljeno 390 miliona dinara iz 917 ugovora o otplati dugova na rate i 106 miliona iz 817 ugovora sa korisnicima koji su dugovanja platili odjednom.

Ipak, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, kako je sam rekao, više neće glasati za ovakve olakšice, jer su “nekorektne”.

Ovo je poslednji put da sam ja podigao ruku za ovako nešto. Moramo da nađemo načina da se to odnosi samo na socijalno ugrožene. Kada sam bio direktor Toplane 2001. godine imali smo istu akciju i pokazalo se da je skoro polovina ugovora potpisana sa platežnim ili izuzetno platežno sposobnim korisnicima. Tako šaljemo ružnu poruku - rekao je Slavković.

Ovu akciju bi zvanično trebalo da odobre i nadzorni odbori svih javnih komunalnih preduzeća u Nišu koja svoje usluge naplaćuju preko računa “Objedinjene naplate”. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mary Merlak

    15:03 // 11. 12. 2014.

    toplana se ne računa, očigledno. tu je na delu sumanuto skidanje kože sa leđa korisnika. ljudi se žale, protestvuju, al džaba. računi svakog meseca imaju novu 'falinku', na štetu građana, naravno.

  • Bicman

    08:35 // 7. 10. 2014.

    Nisi morao dizat i glasat, znamo da si dobar, pusti nas samo ti vec cemo i bez tebe ziveti

  • Irena Petrović

    15:14 // 6. 10. 2014.

    Posto po Zakonu o obligacionim odnosima svi dugovi zastarevaju sem zadnje godine, da li to znaci da za zadnju godinu daju mogucnost da se dug plati na 60 rata?

    • ni

      19:14 // 6. 10. 2014.

      Значи ли то да треба сви да се скривамо и не плаћамо рачуне за воду,грејање,комуналије,струју?А после желимо што квалитенију воду за пиће, што чистији град,што квалитетније грејање.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: