Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:06, 17. 8. 2018.

| Društvo

Treći festival sira i kačkavalja u Pirotu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Već 5 godina Pirotski kačkavalj ima zaštićeno poreklo
Već 5 godina Pirotski kačkavalj ima zaštićeno poreklo; foto: JV arhiva

Još jedan od pirotskih brendova i specijaliteta - “Pirotski kačkavalj”, ove godine će po 3. put imati svoj festivalski dan koji će se održati 1. septembra od 12 do 18 sati na prostoru srednjevekovne tvrđave Momčilov grad.

“Festival sira i kačkavalja - Pirot 2018” ove godine, po rečima direktora Turističke organizacije Bratislava Zlatkova okupiće dvadesetak proizvođača sira i kačkavalja, uglavnom iz Pirotskog okruga, ail i ostalih delova Srbije.

Primarni cilj je promocija još jednog našeg brenda, proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom imena. Prednost imaju proizvođači iz Pirota i okruga, uz naravno goste iz Srbije koji žele da predstave svoje proizvode - najavljuje Zlatkov.

Pored degustacije različitih sireva i kačkavalja, kao i vina, dodaje Zlatkov, posetioci će imati prilike da probaju i specijalitete kao što su đubek i svrljiški belmuž, demonstraciju izrade i spravljenja proizvoda, kao i specijalitete srednjevekovne trpeze.

Organizatori manifestacije suTuristička organizacija Pirot i mlekarska škola “Dr Obren Pejić“, uz podršku grada Pirota, a ulaz je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kako Vas nije sramota!?

    00:55 // 18. 8. 2018.

    Da upropastite takav brend!?To što Vi prodajete i pravite,jel je to pravi stari pirotski kačkavalj!?I ne kaže se đubek nego đobek!Za vašu informaciju ovo piše čovek u čijoj se kući u selo Visočki Odorovci kod Dimitrovgrada proizvodio 70-tih taj kačkavalj i koji ako nezna šta je pravi pirotski kačkavalj nema ni ko zna!Sramota!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: