Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 28. 2. 2014.

| Društvo

Treći masovni protest Nišlija protiv nasilja

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
protest
Ovako je bilo pre nedelju dana, foto: Radule Perišić

Za subotu, 1. mart u podne, na Trgu kralja Milana zakazan je novi protest protiv nasilja i u čast ubijenom studentu Vuku Stoiljkoviću.

Ovo će biti treći put da će, kako se očekuje, više hiljada Nišlija tražiti od nadležnih da javnost bude informisana o sudskom procesu koji se vodi protiv osumnjičenih za ubistvo Vuka Stoiljkovića, a traži se i odgovor na pitanje ko je pre 7 godina ubio Nikolu Albijanića.

- Podrži i dođi ako si za bezbedan grad, za bezbednu državu. Učini to za sebe, svoju porodicu, prijatelje. Izbori se za ono što ti pripada. Izbori se jer neke druge generacije možda neće imati ovakvu priliku - piše u pozivu za ovaj godađaj.

Javnost je o protestu obaveštena preko Fejsbuk stranice "Budimo Vukove oči i uši. Nek ti je večna slava. Vuk Stoiljković 1992 - 2014" koja ima više od 40.000 pratilaca.

protestu Foto: Radule PerišićPrethodni protest, održan pre nedelju dana, podržao je i zaštitnik građana Saša Janković, a porodica stradalog Vuka iznela je sumnju u valjanost istrage.

Ovi protesti su, prema mišljenju sociologa, znak da se javnost budi.

- Užasan je povod, ali je ovo možda početak toga da se javnost i u Srbiji, i u Nišu budi, da reaguje, i da će od sada vlast morati malo više da vodi računa šta i kako radi, da li obezbeđuje građane - rekao je gostujući u emisiji "15 minuta" sociolog Branislav Stevanović.

Podsetimo, Vuk Stoiljković ubijen je 10. februara. Spontana okupljanja građana u njegovu čast svake večeri u 20 sati u Parku svetog Save, u blizini mesta gde je ubijen, kulminirala su masovnim protestima na Trgu kralja Milana od kojih je prvi održan 15. februara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Suncica Pejic

    16:03 // 2. 3. 2014.

    Klonimo se svih i svakoga za koga vec znamo da nosi raznorazna orudja i oruzja za uterivanje pravde,i zakona,roditeljima saucesce i na zalost ima u nisu jos roditelja u istoj ili slicnoj prici.

  • ja sam nesugurna u ovu vlast

    14:06 // 1. 3. 2014.

    Jeste li mozda culi nesto o novom ubistvu decka u blizini Crvenog Pevca juce? Ili je dezinformacija? Navodno se desil

  • Incognito Ja

    00:35 // 1. 3. 2014.

    Пеотест је добровољан, КО НЕЋЕ НЕ МОРА.
    Уз протест и захтев:
    - да се приведе још ко треба - иначе масовна и јавна КЛЕТВА за одговорне

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: