Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 6. 3. 2021.

| Društvo

Treći sprat nove zgrade UKC Niš ponovo crvena kovid zona

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Zbog teške epidemiološke situacije treći sprat ponovo u kovid režimu; foto: Vanja Keser

Posle nešto manje od mesec dana van kovid sistema, treći sprat nove zgrade Univerzitetskog kliničkog centra Niš ponovo će koristiti za zbrinjavanje pacijenata zaraženih koronom, saopštili su iz Uprave. Razlog je nepovoljna epidemiološka situacija u Nišu i na jugoistoku Srbije.

Početkom februara su se Ortopedija i Neurohirurgija konačno vratile na treći sprat nove zgrade UKC Niš i počele su operacije koje su bile na čekanju zbog kovida.

Ipak, to nije dugo trajalo, jer je danas, manje od mesec dana kasnije, odlučeno da ovaj sprat ponovo bude crvena kovid zona.

Nakon stručnog kolegijuma Uprave Univerzitetskog kliničkog centra Niš, održanog danas, 6. marta 2021. godine, a zbog aktuelne, nepovoljne epidemiološke situacije u Nišu i regionu južne i jugoistočne Srbije, doneta je odluka da se treći sprat u novoj zgradi UKC Niš vrati u kovid režim rada i da se kapaciteti na tom spratu, u punom obimu, ponovo koriste za zbrinjavanje pacijenata zaraženih virusom Sars-Kov-2 - saopštili su iz Uprave.

To znači da će ponovo pacijenti zaraženi korona virusom na lečenju biti u Infektivnoj klinici i 3. i 4. spratu nove zgrade, kao i na nultom, gde je intenzivna nega.

Iz Uprave uveravaju da će, i pored teške epidemiološke situacije zbog koje šire kapacitet kovid sistema, i dalje zbrinjavati i lečiti sva urgentna i najteža stanja svih pacijenata iz regiona koji gravitiraju ka njima.

UKC Niš, kao najveća zdravstvena ustanova tercijarnog tipa južno od Beograda, raspolaže svim tehničkim i ljudskim resursima i potpuno je spremna da odgovori na sve izazove u ovim teškim vremenima izazvanim epidemijom Kovid-19 - dodaju u saopštenju.

Podsetimo, u Nišu je na lečenju 10 pacijenata više nego juče, ukupno 207, a dvoje je preminulo u poslednja 24 sata od posledica korone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Šta nam radite!

    08:13 // 8. 3. 2021.

    Bože gospode KOLIKO DUGAČAK NAZIV UNIVERZITETSKO KLINIČKI CENTAR dok ga izgovoriš da se onesvestiš
    MOGU ČAK DA UTIČU I NA NAZIVE I TO SAMO DA BI PRIMALI DUPLE PLATE I RADELI DO SEDAMDESET GODINA
    sramota nikad više glas naprednjacima, nikad ovo je teška prevara!

  • Драган

    21:03 // 6. 3. 2021.

    Хоће ли нас неко удостојити и објаснити нам шта је са болницом у Крушевцу? Ради ли и у ком обиму? Ко је тамо директор? Изгледа да нам је Батајница ближа па се о њој само прича.

  • Dragan

    19:54 // 6. 3. 2021.

    Ponovo angažuju radnike pčelice. Opet počinju pretnje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: