Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 29. 9. 2020.

| Društvo

Trener Dinama iz Vranja tvrdi da je uzrok paljenja automobila fudbalski rat sa porodicom Tončev

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Dragan Antić Novica Tončev
Tončev kaže da Antić protiv njega vodi prljavu kampanju; foto: Vanja Keser/JV

Nakon što je u nedelju ujutru automobil trenera Dinama iz Vranja Dragana Antića Recka izgoreo ispred zgrade u kojoj stanuje, on kaže za Južne vesti da je siguran da je to sve zbog fudbalskog rata koji ima sa porodicom Tončev iz Surdulice. Sa druge strane, predsednik Fudbalskog saveza regiona Istok Novica Tončev priča da Antić protiv njega vodi prljavu kampanju zbog čega je, kako kaže, podneo tužbu.

Antić za Južne vesti kaže da je ubeđen da mu je sin Novice Tončeva i predsednik Radnika iz Surdulice Stanislav Tončev stavio metu na čelo, obećavajući mnogo para pošto njega oteraju iz Dinama, a da su pojedinci možda osetili da je sada trenutak da preuzmu klub.

Stanislav Tončev priča svuda “oterajte Recka iz Dinama i imaćemo mnogo kombinacija, pravićemo mnogo para", obećavajući raznoraznm kriminalnim grupama po celoj Srbiji koji su u tome videli šansu, tako da mi je stavio metu na čelo. Možda su pojedinci osetili da je pravi trenutak da uđu i preuzmu Dinamo ako mene zaplaše i oteraju iz kluba, verujući u ono što im je mali Stanislav obećao - mnogo para i mnogo kombinacija - kaže Antić.

Dodaje da je siguran da je sve ovo zbog fudbala i da, osim fudbalskog rata koji ima sa porodicom Tončev, ni sa kim nema kako privatni, tako ni poslovni sukob.

Isti scenario se preselio iz Niša u Vranje i niko drugi to ne može da pokrene, već onaj ko se osetio ugroženim, a svi znamo koliko navijači Radničkog napadaju Tončeva. Žalosno da Radnički u proseku ima 200-500 gledalaca, klub sa takvom istorijom i tradicijom koji je u Srpskoj ligi imao 5.000 "meraklija" - dodaje Antić.

požar Posle pisanja poruka upućenih njemu da napusti poziciju trenera ovo sada nastavak. ; foto: lična arhiva Ubeđen je, kaže, da je posle pisanja poruka upućenih njemu da napusti poziciju trenera, ovo sada nastavak.

Sa druge strane, predsednik Fudbalskog saveza regiona Istok Novica Tončev, čiji je sin predsednik Radnika iz Surdulice, smatra da Antić na ovaj način vodi kampanju protiv njega i, kako kaže, gradi političku i sportsku karijeru preko njegovog imena, zbog čega se protiv njega vodi sudski postupak, a sada je pokrenuo još jednu privatnu tužbu i prinuđen je da reaguje kako bi zaštitio svoj i ugled svoje porodice.

Snimak paljenja automobila je već izašao u javnost i siguran sam da će se vrlo brzo otkriti počinioci. Isto tako očekujem od nadležnih organa da utvrde odgovorne za demoliranje moja dva automobila i pretnje koje dobijam poslednjih nedelja sa skrivenog telefonskog broja. Veoma sam razočaran što gospodin Antić tokom godina bavljenja fudbalom nije naučio ništa od fudbala, da sportski slavi pobedu, dostojanstveno prihvata poraz, ali i da poštuje protivničke igrače. Ono čime se sve ovo vreme bavi jeste da preko mog imena gradi sportsku i političku karijeru. Ovo nije prvi put da protiv mene i moje porodice Dragan Antić vodi prljavu kampanju, zbog čega se protiv njega već vodi jedan sudski postupak - kaže Tončev.

Maja prošle godine Fudbalski klub Dinamo završio je učešće u Superligi već u svojoj debitantskoj sezoni, a tadašnji predsednik vranjskog kluba tvrdio je da je u pitanju velika napravda, te da im je predsednik Tončev “radio o glavi” delegiranjem sudija. Novica je zbog ovakvih optužbi najavio tužbu disciplinskim organima Fudbalskog saveza Srbije, ali i sudu.

Podsetimo, automobil trenera Dinama iz Vranja, Dragana Antića Recka, u potpunosti je izgoreo prekjuče ujutru dok je bio parkiran ispred zgrade gde Antić stanuje.

Vranjskoj policiji je požar na automobilu prijavljen oko 5 sati, a Tužilaštvo je naložilo da se sakupe video zapisi sa okolnih kamera i preduzme operativni rad na otkrivanju izvršilaca krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.


Paljenje učestala praksa u Vranju

Paljenje je bila učestala praksa u Vranju u periodu od 2008. do 2012.

Serija požara počela je kada je 2009. godine u potpunosti izgorela tadašnja kafana “Kubura” preko puta Hotela "Vranje", a završila se zgradom Pozorišta jula 2012. godine.

Od juna 2011. do novembra 2012. godine zapaljeno je najmanje 5 vozila u Vranju, a među njima automobil tadašnjeg predsednika SPS-a Zorana Antića, a zatim i automobil njegovih roditelja, kao i automobil sadašnjeg direktora Urbanizma i izgradnje Branimira Stojančića.

Juna prošle godine zapaljen je auto narodnog poslanika Slaviše Bulatovića koji je bio parkiran u blizini njegovog porodičnog stana.

U poslednjih mesec i po dana Antićevo vozilo je drugo zapaljeno u tom gradu, nakon što je avgusta u potpunosti izgoreo automobil vlasnika poznatog vranjskog kafića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    21:17 // 29. 9. 2020.

    Dobro je za ovaj napaceni narod sto se ova dvojica,eksponenta vlasti gloze ! Bice sve vise ovakvih primera !

  • Petar SNS

    09:59 // 29. 9. 2020.

    Verujem da je Recko to kazao u afektu.. Neka se kloni kafane Stare Srbije i društva.. Nemaju kapaciteta za to Tončevi a još manje želje ali još nije završena priča za batanjinjane nedužne dece...

    • Eto

      12:56 // 29. 9. 2020.

      Pretpostavih ja da je najdalje u trećem krugu u vezi sa establišmentom. Petre, pravac u policiju i kaži ko ima kapacitet za ovako nešto. Znate se verovatno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: