Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:17, 29. 5. 2014.

| Društvo

Trener "Radničkog" kažnjen zbog napada na novinara

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
procikevic
Vladimir Pročikević u Radnički došao kao pomoćnik Milanu Milanoviću; foto: facebook.com

Priznanjem krivičnog dela i nagodbom sa tužilaštvom da u humanitarne svrhe uplati 50.000 dinara, pomoćni trener niškog fudbalskog superligaša Vladimir Pročikević je izbegao suđenje.

U obrazloženju Višeg tužioca dostavljenom napadnutom novinaru Narodnih novina Dušanu Jociću, navodi se da je Prokičeviću ostavljen rok od 6 meseci da uplati novac, nakon čega će biti odbačena krivična prijava koju je protiv njega podnela niška policija.

- Obaveštavam Vas da je osumnjičeni Vladimir Pročikević iz Inđije, na osnovu čl. 283. st 1. ZKP, prihvatio, da zbog izvršenog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi iz čl. 344. a, st. 1. KZ, uplati na humanitarni račun Vlade Republike Srbije iznos od 50.000,00 dinara, u roku od 6 meseci, nakon čega će krivična prijava protiv njega biti odbačena, a Vi ćete svoja prava moći da ostvarujete u parničnom postupku - piše u dopisu.

Anketa
Podsetimo, 5. aprila, Pročikević je prišao Jociću posle meča "Radničkog" i "Javora" i nezadovoljan sadržajem teksta koji je Jocić napisao drsko mu se obratio, a potom ga i udario u glavu.

Iako je nekoliko dana nakon incidenta izjavio da mu je pomoćnik trenera priznao da je udario Jocića, predsednik "Radničkog" Darko Bulatović je tada rekao da za određivanje kazne čeka "zaključak policije".

Međutim, i pored toga što je policija protiv Pročikevića podnela krivičnu prijavu, javnost još ne zna da li je Pročikević kažnjen i kako.

U anketi Južnih vesti većina građana je zaključila da bi Pročikević trebalo da bude kažnjen, dok je više od polovine smatralo da je zaslužio otkaz.


Odbio da se izvini

Sekcija sportskih novinara Niša je pozdravila ovakav ishod, zaključujući da je Pročikević dogovorom sa Tužilaštvom priznao da je napao Jocića.

Ipak, kažu da nisu u potpunosti zadovoljni.

- Iako, u razgovoru sa zamenikom višeg javnog tužioca, Dušan Jocić nije tražio nikakvu novčanu satisfakciju, već je isključivo zahtevao javno izvinjenje Pročikevića, ovaj je, iako je de facto priznao izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, odbio da to učini i time propustio šansu da se pokaze zbog onoga što je učinio - piše u saopštenju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran niš

    09:06 // 30. 5. 2014.

    ja i kad bi prebio nekog ne bi imao para da platim,znači išao bih u zatvor. ali šta poručuje država bogatima prebi plati 500 eura u dobrovoljne svrhe i gotovo nemaj brige

  • petar

    07:18 // 30. 5. 2014.

    Nije zasluzio da vaspitava igrace i mladost Nisa,nemoze prvi trener da uslovljava klub da za pomocnika ima siledziju, za takve nije mesto u Radnickom prema tome Bulatovicu na tebi je sada da odlucis

  • Niski Kalca

    06:52 // 30. 5. 2014.

    Radnicki kao klub sa visedecenijskom tradicijom, kao i uprava kluba, moraju da se oslobode navike da vredjaju i mlate novinare, ulaze u sukobe sa sudijama,igracima. Daju los primer mladim navijacima.

    • Stari Nišlija

      08:41 // 30. 5. 2014.

      Predsednik kluba g.Bulatović,mora da izađe u javnost,i da odbrani ili javno osudi trenera koga je doveo u klub.Radnički je klub koji je godinama gradio reputaciju fer pleja.Nasilje i primitivizam van.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: