Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:29, 11. 11. 2010.

| Društvo

Treninzi za medijske nastupe NVO

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti

VRANJE - Media&reform centar Niš organizuje seminare namenjene organizacijama civilnog drustva.

Reč je o aktivnostima u okviru projekta "Poboljšano medijsko izveštavanje o pitanjima etničkih zajednica i manjina u južnoj Srbiji kroz trening za predstavnike medija i civilnog sektora".

Seminari se odrzavaju u 5 gradova na jugu Srbije i to u Medveđi, Vranju, Preševu, Bujanovcu i Nišu, a obrađivaće teme medijskih odnosa i javne nastupe. Ova aktivnost MRCN-a predstavlja nastavak realizacije projekta čija je realizacija započeta tokom ove godine, kada su u fokusu bili seminari iz oblasti ljudskih prava namenjenih novinarima.

- Javni nastup i odnosi sa medijima često su komplikovane aktivnosti za lokalne civilne grupe, koje kroz svoje aktivnosti žele da doprinesu unapređenju života u zajednici. Ipak, istovremeno sa primarnim radom, komunikacija sa medijima i prenošenje prave poruke je veoma bitna u njihovom radu i kontaktu sa građanima u zajednici - kaže Mladen Velojić, koordinator MRCN

Velojić smatra da se rad udruženja građana često dovodi u pitanje iz više razloga. Među najčešćim su pitanja koja se tiču motivisanosti aktivista nevladinog sektora, zatim koliko se stvarno želi učiniti nešto za zajednicu i jedno od neizbežnih je i pitanje finansija.

- Kao organizacija koja osim na svojim projektima podjednako radi sa medijima i NVO u juznoj Srbiji, zaključili smo da je preko potrebno unaprediti saradnju između ova dva sektora. Smatramo da ce na taj način šira javnost imati jasniji uvid u rad i delo svojih sugrađana koji su se udružili zbog ideje da se stvari promene na bolje - kaže Velojić.

Predavač na seminaru biće novinarka nedeljnika Vreme, Tamara Skrozza.

Projekat je podržala Delegacija EU u Srbiji kroz program EIDHR (Instrument za demokratiju i ljudska prava).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: