Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 22. 10. 2014.

| Društvo

Tri bronze i srebro za mlade niške kulinare

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Martin.jpg
Martinu Stamenkoviću pripala je bronza

Maturanti Ugostiteljsko-turističke škole sa kulinarskih takmičenja u Kragujevcu i Beogradu, gde ih je proteklog vikenda čekala jaka konkurencija, vratili su se sa tri bronzane i jednom srebrnom medaljom. Katarina-Nikolic Kuvar: Katarina Nikolić

Katarina Nikolić i Martin Stamenković osvojili su po jednu bronzu na 2. Juniorskom internacionalnom kulinarskom kupu u Kragujevcu, dok su Petar Pavlović i Aleksandar Vujmilović sa Balkanskog kupa kulinara u Beogradu doneli srebro i bronzu.

Na oba takmičenja konkurencija je bila jaka.

Martin-Stamenkovic Kuvar: Martin StamenkovićNiški đaci su se u Kragujevcu nadmetali protiv kuvara mlađih od 25 godina iz Grčke, Rusije, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i još nekih zemalja, a njihovi vršnjaci su u Beogradu znanje i kreativnost pokazali pred 500 vrhunskih profesionalaca iz 17 zemalja.

Niške đake, koji su pokazali da se mogu meriti sa mnogo iskusnijima od sebe, za kragujevačko takmičenje pripremala je nastavnica kuvarstva Ančica Dimitrijević.

Učenici su svu svoju veštinu morali da pokažu pred sudijama, pripremajući jela na licu mesta, što nije nimalo lak zadatak. Učenici naše škole su odgovorili izazovu i na bravurozan način promovisali nišku školu koja iz godine u godinu regrutuje sve veći broj dobrih mladih kuvara - kaže ona.

Takmicari-kg Katarina Nikolić i Martin Stamenković na 2. Juniorskom internacionalnom kulinarskom kupu u Kragujevcu"Borbom" svojih maturanata na Balkanskom kupu zadovoljan je nastavnik kuvarstva Milan Milojević, koji je na tom takmičenju od poznatog sudije WACS-a Aleksandra Mikhaleva iz Rusije i Asocijacije šefova kuvara Srbije dobio posebnu diplomu i priznanja.

Momci su se lavovski borili i u konkurenciji koja nikada nije bila jača pokazali kvalitet. Na kraju su odlučivale nijanse. Kao njihov mentor, ne mogu da ne kažem da su đaci nadmašili sva očekivanja i odlično odradili svoje zadatke - Milojević.

Aleksandar-Vujimilovic-1 Kuvar: Aleksandar VujimilovićDirektorka Suzana Stojanović kaže da su nagrade iz Kragujevca i Beograda donele veliku radost školi i da je posebno ponosna na to što gotovo da ne postoji kulinarsko takmičenje gde se na dodeli nagrade nije čulo ime Ugostiteljsko-turističke škole iz Niša. 

To, dodaje ona, mnogo govori o nastavnom kadru škole, ali i o talentovanim, vrednim i zainteresovanim đacima. 

Petar-Pavlovic Kuvar: Petar Pavlović

Takmicari-bg Petar Pavlović i Aleksandar Vujmilović na Balkanskom kupu kulinara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bravo

    14:38 // 22. 10. 2014.

    lepo je znati da u gradu postoji srednje stručna škola u kojoj učenici imaju dobre profesore prakse i iz koje izlaze spremni da pokrenu sopstveni posao.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: