Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:06, 26. 7. 2021.

| Društvo

Tri godine od početka radova, još se čeka otvaranje vrtića u Brzom Brodu

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
218997133_838083037140033_730655133967080209_n
I posle tri godine, vrtić još nije završen; foto: T. T.

Izgradnja vrtića u Brzom Brodu počela je još 2018. godine, a radovi i dan danas uveliko traju. Iako su pre dva meseca najavili završetak izgradnje za kraj juna, sada iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kažu da će biti gotov tokom godine, ali ne i kada. Ne preciziraju ni kada će biti završen vrtić u Novom Selu, a Gradsko veće je opredelilo još 5 miliona za obe ustanove.

Još krajem 2018. godine počeo je da se gradi vrtić u Brzom Brodu pored Osnovne škole "Dr Zoran Đinđić", a ni tri godine kasnije mališani nisu dobili prostor za druženje i igru.

Od jutarnjih sati radnici uveliko rade, tu je mešalica i sav materijal, ali se kraj radova još ne nazire. Iako je pre dva meseca direktor KLER-a Dušan Radivojević najavio završetak radova za kraj juna, taj rok nije ispoštovan. vrtić Nepoznat datum završetka radova; foto: T. T.

Međutim, dva meseca kasnije Katarina Radenković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoja ne precizira tačan datum završetka radova.

Tokom ove godine, nikakav datum ne mogu da kažem - navodi ona.

Za vrtić u Novom Selu je, prema ranijim najavama, završetak izgradnje planiran za kraj leta ili oktobar, a sada nema detaljnih informacija ni kada je reč o završetku tog objekta.

Vrednost investicije u Brzom Brodu je 39, u Novom Selu blizu 49 miliona dinara, a Gradsko veće je na prošlonedeljnoj sednici opredelilo još 5 miliona za obe ustanove. vrtić Vrtić u Novom Selu pre nekoliko meseci; foto: A. V.

Kao razlog Radenkovićeva je navela završetak i konačnu realizaciju oba vrtića.

Što se tiče završetka radova na započetoj izgradnji obdaništa u Novom Selu i obdaništa u Brzom Brodu radi završetka i konačne realizacije ova dva objekta, tu smo uvećli programsku poziciju za 5 miliona dinara - rekla je Radenkovićeva.

Podsetimo, izgradnja vrtića u Brzom Brodu počela je pre tri godine, a u Novom Selu tri dana pred prošlogodišnje izbore. Prema poslednjim informacijama Predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu na upis u vrtić čeka 420 dece.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    20:37 // 26. 7. 2021.

    Jel ljudi iz Klera, zaista misle, da smo mi budale ! Ocigledno, uljuljkali se, siroko im oko guse, zaboravili... Ne rade nista, ne znaju nista, lazu, slikaju se kao da im je Nis tatkovina , oformljeni radi udomljavanja sns sektasa a budzetska plata odlicna i na vreme ! Placaj narode, kad su glup !

    • Maljutka

      06:23 // 27. 7. 2021.

      @Torpedo - nije da ne rade ništa, po cel dan sede u kafanu u Malču. Moj sestrić ide si tam kao konobarče i onaj umišljeni direktor samo potpisuje računi, sve sa dunjevaču.

  • Lale

    19:13 // 26. 7. 2021.

    Nema para za vrtice zato sto Pcelica ne moze da postigne da poplaca radnicima izgubljene sporove u koje ulazi direktorka sa zaposlenima.Smenite doticnu da svi prodisemo

  • Cobi

    19:04 // 26. 7. 2021.

    Ne razumete vi filozofiju interesne grupe. Znaju oni da je narod kratkog pamćenja, da će glasati za kilo zejtina i onda će pred izbore završiti dve tri stvari i to je dovoljno da kupe zatupljene.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: