Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:16, 10. 9. 2021.

| Društvo

Tri meseca od konkursa za zamenu kotlova Nišlije čekaju konačnu listu, iz KLER-a kažu biće do kraja nedelje

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
kotlovi
Konačna lista do kraja nedelje, kažu iz KLER-a; foto: Vanja Keser

I posle tri meseca od raspisivanja konkursa za subvencionisanje zamene starih ložišta i mesec dana od donošenja preliminarne liste, Nišlije brinu što je zima na pragu, a konačna lista još nije objavljena. Oni koji su na preliminarnoj listi kažu da strahuju da neće moći na vreme da kupe pelet, kao i da će cene energenata skočiti. Iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj navode da su članovi Gradskog veća usvojili Rešenje sa listom korisnika, pa da će konačna lista biti objavljena do kraja ove nedelje.

Još 10. avgusta je izašla preliminarna lista konkursa za zamenu individualnih ložišta, a Nišlije se žale i što posle mesec dana konačne liste još nema, a rok za prigovor je bio tri dana.

Treba zameniti postojeće kotlove, na vreme nabaviti pelet za ogrev. Cene energenata su uvek skuplje pred početak zime...vrlo jedna nezavidna pozicija svih nas koji se nalazimo na preliminarnoj listi - kaže Nišlija.

Zvao sam nekoliko puta i dobio odgovor da treba da je usvoji Gradsko veće. Opet ponavljam da je zima na pragu i da kotlove treba kupiti i ugraditi - na isti problem ukazuje drugi.

Da je Gradsko veće usvojilo Rešenje sa listom korisnika sredstava za sufinansiranje mera smanjenja zagađenja vazduha u Nišu poreklom iz individualnih ložišta, saopštavaju iz KLER-a i navode da će uskoro biti objavljena konačna lista. Zagađenje vazduha Zamena kotlova kao jedna od mera protiv zagađenja vazduha u Nišu; foto: Vanja Keser

I ono će, u skladu sa važećim Pravilnikom biti objavljena do kraja tekuće nedelje na zvaničnim internet prezentacijama Grada Niša i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, kao i na oglasnoj tabli Grada u zgradi u Nikole Pašića 24, a građani obavešteni o ishodu - navode iz KLER-a.

Kao razlog što ni posle tri meseca od konkursa nije doneta konačna lista navode proceduru nakon preliminarne liste, da Komisija utvrđuje Rešenje sa listom korisnika, a to usvaja Veće.


105 prijava na konkursu, drugi poziv u pripremi

Na konkurs se prijavilo 105 Nišlija, a iz KLER-a su ranije najavili da će biti i drugog poziva zbog slabog odziva građana.

Sada navode da su pripreme za raspisivanje drugog poziva u toku, ali ne i tačan datum kada će on biti objavljen.

Vrše se izmene kako bi građanima olakšali postupak prijave i pribavljanja dokumentacije i građani će svakako biti blagovremeno informisani putem sredstava javnog informisanja i zvaničnih internet prezentacija Grada Niša i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj - navode.

Podsetimo, za zamenu individualnih ložišta iz budžeta Grada Niša i Ministarstva zaštite životne sredine izdvojeno je 17,6 miliona dinara, što je, kako je ranije rečeno, dovoljno za 200 domaćinstava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    13:32 // 10. 9. 2021.

    Dragano mori, tražiš li tvoji na lustu, pa ako gi nemaš dosta onda će poništavaš, a? Il čekaš da ti muž vrne pare što si gi "oročila" kod njega u firmu? Mlogo ste bre providni. Idi si bre, dosta tija talovi više. Ne se rezili mori

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: