Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 11. 8. 2023.

| Društvo

Tri meseca zatvora za Vlasotinčanina koji je pretukao kobilu Aureliu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
Kobila Aurelia
Zatvor za čoveka koji je pretukao kobilu; foto: JVV/T. T.

Osnovni sud u Leskovcu odredio je zatvorsku kaznu muškarcu koji je 5. maja 2023. godine pretukao kobilu u selu Stajkovce, blizu Vlasotinca. On je osuđen na tri meseca zatvora, na šta su udruženja koja se bave zaštitom životinja zadovoljna jer je to, ističu, redak slučaj kažnjavanja zatvorom za takvo delo.

Osnovni sud Leskovac Doneli presudu, proglasili ga krivim; foto; M. M. Pred Osnovnim sudom u Leskovcu vođen je krivični postupak protiv P. S. iz Stajkovca zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja. Glavni pretres održan je u sredu, 9. maja, nakon čega je Sud doneo odluku da ga kazni zatvorom.

Osnovni sud u Leskovcu doneo i odmah javno objavio presudu kojom je okrivljeni P. S. oglašen krivim zbog izvršenja produženog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl.269.st1 KZ u vezi čl.61 KZ u vezi krivičnopravnog događaja koji se desio dana 05.05.2023. godine i istog osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, koju kaznu je u optužnom aktu predložilo Osnovno javno tužilaštvo u Leskovcu - saopštili su iz Suda.

Navode da na presudu i okrivljeni i Osnovno javno tužilaštvo imaju pravo žalbe.

konj, zoo planet Imala brojne povrede; foto: Udruženje "Zoo Planet" 5. maja 2023. godine, po prijavi da je muškarac pretukao kobilu u selu Stajkovce, Udruženje Zavod Pit izašlo je na teren. Odmah su reagovali, predali kobilu Udruženju Zoo Planet na lečenje i oporavak i istakli da će se boriti za pravdu. Advokatica Udruženja Nina Krstić sada kaže da je zadovoljna presudom.

Prvostepenom odlukom osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca. Mi smo zadovoljni presudom jer je pravda za Aureliu postignuta - ističe Krstić.

konjić Oporavila se u "Zoo Planetu"; foto: printscreen "Pitstopanimal" Pretučena kobila Aureliu oporavljala se u Zoo Planetu, tamo je uz danonoćnu brigu volontera uspela da se stabilizuje, a Dušan Stojanović iz Udruženja kaže da je postignut uspeh, iako su nezadovoljni kaznom.

Sa moje tačke gledišta, nisam baš zadovoljan periodom na koji je osuđen, očekivao sam minimum godinu dana. Ipak čini mi se da je ovo prvi slučaj da je neko osuđen na kaznu zatvora zbog zlostavljanja životinja tako da je ovo veliki uspeh. Sad čekamo rešenje, a onda će verovatno inspekcija zvanično da dodeli kobilu nama - kaže Stojanović.

Podsetimo, kobila je bila pretučena do iznemoglosti, sigurno mesto za oporavak pronašla je u niškom “Zoo kutku” gde je dobila i ime - Aurelia. Uprkos nevoljama koje su joj se dogodile, počela je da sarađuje sa ljudima koji su joj pružili novu šansu za život, uspela je da preživi i postala simbol hrabrosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mila

    23:42 // 24. 11. 2023.

    Samo tri meseca,... malo je! A društveno koristan rad, a zabrana nabavljanje, držanje, čuvanje životinja...ništa?!

  • Ana

    09:58 // 19. 9. 2023.

    Dobro je da je počelo kažnjavanje, jer posle desetak njih koji dobiju zatvor, svi potencijalno sledeći monstrumi će tri puta razmisliti pre nego napastvuju i prebiju životinju.

  • Neko Nekic

    17:35 // 12. 8. 2023.

    Malo je to. Za zlistavljanje zivotinja bih drasticnije kazne uveo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: