Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:49, 10. 7. 2021.

| Društvo

Tri puta više prijava nego socijalnih stanova za prodaju u Nišu, uskoro konkurs i za zakup

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
stanovi 1
Useljenje bi trebalo da bude na jesen; foto: M. M. K.

Oko 270 Nišlija koje nemaju svoju imovinu prijavilo se za kupovinu socijalnih stanova u Ulici Majakovskog u Nišu, što je, kako kaže direktor Gradske stambene agencije Vladan Stojanović, velika zainteresovanost jer je na raspolaganju 90 stanova. Za oko 20 dana bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude raspisan i konkurs za iznajmljivanje stanova.

Pre oko nedelju dana je završen konkurs za kupovinu socijalnih stanova u Duvaništvu, čije je raspisivanje odlagano pola godine. Stojanović kaže da je zainteresovanost velika i da to pokazuje oko 270 prijavljenih.

Otprilike tri porodice za jedan stan. Ima 90 stambenih jedinica za prodaju, broj pristiglih prijava je tri puta veći od broja prodajnih stanova - navodi.

Komisija trenutno pregledava pristiglu dokumentaciju, a kasnije, kaže, sledi formiranje preliminarne rang liste. Socijalni stanovi Duvanište Uskoro konkurs i za zakup stanova; Foto: JV/M.J.

Pošto postoji mogućnost žalbe na listu, nakon pristiglih žalbi one se obrađuju, ide konačna rang lista. Nakon konačne rang liste ide sačinjavanje predugovora, pa ljudi apliciraju kod banaka za kredite, sklapaju se ugovori - objašnjava proceduru.

Očekuje da će se Nišlije konačno useliti na jesen - septembra ili oktobra. Do tada u stambenim objektima treba da bude priključena voda i struja, a rade, dodaje, i na dobijanju upotrebne dozvole.

Radi se useljenje kad se steknu uslovi, znači kad bude upotrebna dozvola, budu realizovani ugovori, tog trenutka idemo na useljenje objekata, formiranje stambene zajednice - navodi on.

Pored onih za prodaju u Majakovskog je i 16 stanova za zakup, a konkurs bi trebalo da bude raspisan do kraja jula.

Što se tiče zakupa, to očekujemo sigurno za petnaestak dana, 20 - poručuje.

Podsetimo, izgradnja stanova u Ulici Majakovskog koštala je 330 miliona dinara bez PDV-a. GSA iz sopstvenih izvora učestvuje sa 40%, a za ostalo je podignut kredit kod Banke Intesa. Od 106 stanova, 90 je za prodaju, a 16 za rentiranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan Vučić

    08:29 // 11. 8. 2021.

    Kakvi ste vi svi paćenici sa ovim komentarima. Ovo nisu stanovi za socijalne slučajeve samo je cena u odnosu na ostalo u gradu socijalna. To što je nama skupo i 830 eura ne treba da komentarišemo da grad treba da poklanja.

  • Mnogima obecao

    09:32 // 11. 7. 2021.

    Navodni socijalni slucajevi podnose papite sa netacnim podacima.Prijave da u istom stanu zive vise nego sto je tacno.Konkurs ce pasti.Stop

    • Milos

      08:58 // 12. 7. 2021.

      Bas mi ih je zao, nisu promenili prebivalista pa kao brdo njih zivi u istom stanu sa mamom, tatom, babom i dedom, pa brat i sestra pa ... cela bolumenta a adrese nisu prijavili gde stvarno zive. J.vesti reagujte, dajte sve u etar, koja je to socijala a radi po budzetskim firmama. Zar se ne zna sta je socijala, ko je ovde lud i glup?

  • Pec, Pec ....

    09:22 // 11. 7. 2021.

    Da li je uslov gde ti rade roditelji ? Sve na prevaru i nepitizam.

    • Sonjamisic

      23:01 // 11. 7. 2021.

      Tacno tako, proveriti gde rade oni koji su konkurisali, gde rade roditelji i na kojim radnim mestima-funkcijama. Ovde niko nije ni lud ni glup, kakva socijala, da je socijala ne bi ni dobio taj stan a ni imao para da ga kupi. Para vrti gde burgija nece, politika i funkcija "od koje se mozda neko plasi"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: