Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 10. 10. 2020.

| Društvo

Tribina “7 meseci pandemije, kako ste?” deo obeležavanja Svetskog dana mentalnog zdravlja u Nišu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Niš centar
Prva simbolična aktivnost - sadnja drveta je, navode organizatori, planirana u okviru Tvrđave od 10 sati, a od 12 do 15 sati će volonteri na gradskom trgu deliti flajere i razgovarati sa ljudima. ; foto: Vanja Keser

Sadnjom drveta, deljenjem flajera i razgovorom sa ljudima i tribinom “7 meseci pandemije, kako ste?” danas se u Nišu obeležava Svetski dan mentalnog zdravlja.

Cilj događaja je, navode organizatori, povećanje svesti stanovništva o važnosti mentalnog zdravlja i mentalne higijene, koje je, kako kažu, sada od posebnog značaja.

Prva simbolična aktivnost - sadnja drveta je, navode organizatori, planirana u okviru Tvrđave od 10 sati, a od 12 do 15 sati će volonteri na gradskom trgu deliti flajere i razgovarati sa ljudima - kažu organizatori.

Tribina će se održati od 17 sati u prostoru za kreativno delovanje - Deli.

Ova tribina će, prevashodno, govoriti o uticaju 'lock-downa' na psihičko stanje i mentalno zdravlje stanovništva. Učesnici tribine tj. oni koji će govoriti o ovoj temi biće: Maja Delibašić - psiholog i psihoterapeut, savetnik u udruženju Porodična Filharmonija, Ivan Anđelković - psiholog, asistent na Departmanu za socijalnu politiku i socijalni rad Filozofskog fakulteta u Nišu i Katarina Radić - psiholog, Centar "Srce" - navode organizatori.

Organizatori su Centar "Srce" iz Novog Sada i Džedajski Pokret iz Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: