Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:15, 5. 2. 2023.

| Društvo

Tribina ”Šta diše Leskovac” u utorak u Centru za stručno usavršavanje

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Zagađen vazduh
Tribina će biti održana u utorak od 18 sati: foto: Arhiva JV

Dok Leskovac i dalje čeka postavljanje merne stanice indikativna merenja pokazuju da je vazduh u tom gradu jedan od najzagađenijih, a da li su građani adekvatno informisani i koji su to načini da se zagađenje smanji govoriće se na tribini ”Šta diše Leskovac”, koja će biti održana u utorak, 7. februara, u Centru za stručno usavrašavnje u obrazovanju.

Gosti tribine, koju organizuje Udruženje Tim 42, biće Ognjan Pantić, menadžer projekata u Beogradskoj otvorenoj školi, u programskoj oblasti ”Energija, klima i životna sredina, Mirko Popović, programski direktor RERI - Regulatornog instituta za obnovljivu energiju i životnu sredinu, kao i Milenko Jovanović, diplomirani meteorolog i član stručnog saveta Nacionalne ekološke asocijacije (NEA).

Pričaćemo o efektima zagađenog vazduha na zdravlje ljudi, zvaničnim procenama i izveštajima Zavoda za javno zdravlje. Razgovaraćemo o daljim koracima i planovima za unapređenje kvaliteta vazduha. Predstavićemo Analizu izveštaja o stanju kvaliteta vazduha u Srbiji za 2021. godinu ”Vazduh je čist dok se ne dokaže suprotno“ - kažu iz Tima 42.

Podsetimo, da je vazduh u Leskovcu zagađen iz Udruženja ”Tim 42” pokazali su i postavljanjem pamučnih pluća, koja su nakon samo tri nedelje potpuno promenila boju.

Leskovac je mernu stanicu za zagađenost vazduha trebalo da dobije još 2019. godine, a zbog toga što merenja na gradskom sajtu kasne iz Udruženja Tim 42 počeli su sa potpisivanjem peticije da se krene sa zvaničnim merenjem PM čestica.

Kao glavni razlog za zagađenje vazduha u Leskovcu, nadležni su u februaru 2021. godine okarakterisali geografski položaj tog grada i individualna ložišta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • profesor

    10:04 // 6. 2. 2023.

    saće mesko da objasni da je to u stvari zdravo što je vazduh zagađen, jer on je lekar i on zna.

  • deki

    16:15 // 5. 2. 2023.

    Ajmo botovi napredni, odgovorite, jer uvek ste aktivni branjenju faraona, pa hajte i sad.

  • Filozof

    14:34 // 5. 2. 2023.

    PM cestice protiv peruti, protiv masne kose. PM cestice protiv ostecene kose...
    Zdravlje Leskovac

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: