Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:18, 27. 3. 2020.

| Društvo

Trinaestoro obolelih u Pčinjskom okrugu, među njima i dva medicinska radnika

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Korona ALEKSANDAR KOSTIC
Još 5 novoobolelih, među njima 2 zdravstvena radnika; Ilustracija; foto: A. Kostić

U Pčinjskom okrugu je, prema poslednjim podacima, ukupno trinaestoro zaraženih novim virusom, saopšteno je na gradskom sajtu. Među 5 novoobolelih su medicinski radnik Specijalne bolnice u Surdulici i osoba zaposlena u vranjskom Zdravstvenom centru, a detektovan je i prvi slučaj virusa na teritoriji opštine Vladičin Han, piše Han info.

Od 14 uzoraka, koliko je u sredu poslato u “Torlak” na ispitivanje, petoro je pozitivnih.

Od ukupnog broja potvrđenih, dve osobe su medicinski radnici i to jedna iz Specijalne bolnice za plućne bolesti u Surdulici i jedna iz Zdravstvenog centra u Vranju - piše na gradskom sajtu.

Predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev rekao je za Južne vesti da je zaposlena u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u kućnoj izolaciji i da ne radi od ponedeljka.

U izolaciju će ići 5 medicinskih radnika i jedan higijeničar. Inače žena ne radi od ponedeljka i u kućnoj je izolaciji. Nema potrebe da se zatvori bolnica. Juče je u redovnom protokolu vršena dezinfekcija bolnice nevezano za ovaj slučaj - kaže Tončev.

U Vranju zvaničnih informacija o tome na kom odeljenju zaražena osoba radi za sada nema, a najčešći odgovor koji novinari dobijaju od rukovodstva Zdravstvenog centra i u Zavodu za javno zdravlje na pitanja o novom virusu je:

Ne smemo da govorimo ništa.

Kako piše Han info i na teritoriji te opštine Zavod za javno zdravlje iz Vranja potvrdio je prvi slučaj obolelog od virusa korona.

Podsetimo, prva obolela osoba od virusa korona u Pčinjskom okrugu je radnik Osnovnog suda iz Vranja, zbog čega su zaposleni u kućnoj izolaciji, a sud je zatvoren, a prvi slučaj novog virusa na teritoriji opštine Surdulica potvrđen je juče.

Takođe, zbog jedne zaražene osobe bilo je zatvoreno i odeljenje vranjske Ginekologije koje je nakon dezinfekcije počelo sa radom, a niko od zaposlenih, prema rečima prvog čoveka Vranja Slobodana Milenkovića nema simptome oboljenja.

Ne zna se gde su svi zaraženi iz Pčinjskog okruga hospitalizovani i u kakvom su stanju, poznato je da je dvoje obolelih koji su bili na Infektivnom odeljenju u Vranju prebačeni na Kliniku za infektivne bolesti u Nišu.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja na virus korona pozitivno je 457 ljudi u Srbiji, a preminulo sedam.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: