Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:19, 15. 9. 2022.

| Društvo

Trobojka se vijori na jugu, obeležava se Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
zastava trg kralja milana
Obeležava se praznik; foto: JV / Tamara Tasić

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se u Srbiji treći put zaredom, 15. septembra, na dan proboja Solunskog fronta. Trobojka se i na jugu vijori na ulicama, stambenim i zgradama javnih preduzeća i ustanova, kao i na autobusima i automobilima.

zastava Prokuplje I u Prokuplju se vijori; foto: JV / Ljubiša MitićKako bi pokazali poštovanje prema zastavi, ali i negovali sećanje na solunske ratnike, mnogi građani okačili su taj simbol na ograde terasa i postavili na automobile.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski pozvala je Nišlije da danas kače trobojke na balkone i poručila da to treba učiniti s ponosom.

Zastava je simbol slobode i jedinstva. Na njoj je ispisana istorija - naš nastanak, postojanje i opstanak, sve naše nade. Zastavu su branili za opstanak države i naroda, branili su je najhrabriji, svojim telima i životima u oslobodilačkim ratovima. Nosili su je najbolji. Budimo 15. septembra barjaktari jedinstva, nacionalnog ponosa i slobodarstva - navodi gradonačelnica na Fejsbuku.

zastava Vranje Zastava i u Vranju; foto: Služba za odnose s javnošću Grada VranjaZastava se danas vijori i na ulicama drugih gradova i opština na jugu. I gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković poziva građane da se pridruže obeležavanju tako što će okititi kuće, stanove i lokale.

U Leskovcu su, takođe, postavljene zastave na mnogim mestima, kao i u Prokuplju. U Pirotu su okačene na zgradama ustanova, gde ih inače često nema.

zastava Leskovac Praznik se obeležava i u Jablaničkom okrugu; foto: Grad LeskovacSabornost je vrlina našeg naroda, a zastava je znamenje pod kojim su se okupljale sve naše znamenite vođe - od vremena Nemanjića, perioda ratova i ustanaka za oslobođenje i ujedinjenje u 19. i 20. veku, pa do današnjih dana - kažu iz Grada Leskovca.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručuje građanima da ne dozvole da deca zaborave solunske ratnike, kao i da ne zaborave da su rođena u otadžbini Živojina Mišića, Stepe Stepanovića, Petra Bojovića i drugih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petar

    10:24 // 17. 9. 2022.

    Izmišljen "dan" sns sekte sa vođom na čelu, kako bi bio upamćen. Bit će upamćen, ali po srozavanju Srbije na dno.

  • profesor

    23:21 // 15. 9. 2022.

    zabava za sirotinju.

  • Filozof

    20:12 // 15. 9. 2022.

    ... dan zastave drzave u kojoj helikopteri sami padaju, nestaju snimci sigurnosnih kamera, fantomi pod okrivljem noci ruse naselja, lazne diplome vladaju, institucije devastirane, policija umesana u kriminalne poslove, deca lece SMS porukama, ministri se slikaju sa vodjama kriminalnih grupa, bunga bunga zurke IN a za puna kolica u marketu Vam je potreban KES kredit ...
    Nije do zastave ...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: