Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 26. 2. 2020.

| Društvo

Trogodišnjem Urošu iz Niša potrebna novčana pomoć za lečenje u inostranstvu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
uros matosevic
Urošu je potrebna novčana pomoć kako bi nastavio lečenje u inostranstvu; foto: "Budi human"

Da bi nastavio lečenje u inostranstvu, nakon hemioterapija koje je primao u Nišu, trogodišnjem Urošu Matoševiću koji boluje od neuroblastoma, potrebna je novčana pomoć. Iz Humanitarne organizacije "Budi human" pozivaju građane da pomognu ovom mališanu i doniraju novac slanjem SMS-a ili donacijama preko računa. Takođe, kutije za pomoć su postavljene i u svih 26 vrtića Predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu.

Uroš je rođen kao zdravo dete, igrao se sa roditeljima, išao u vrtić i vozio trotinet. Međutim, problemi su nastali 2019. godine, navode u organizaciji "Budi human".

Dete je često imalo temperature i početne stadijume bronhitisa. Povremeno se žalio i na bolove u stomaku. Redovno je vođen kod lekara, ali su govorili da je to normalno za dete u njegovom uzrastu. U oktobru se požalio da ga pecka dok piški, gde je odmah posle rezultata krvi i visokog CRP-a odveden na Nefrologiji u Nišu. Tu je hospitalizovan i lečen od upale bubrega - piše na sajtu "Budi human".

Mesec dana kasnije, dete je drugi put imalo strahovite bolove u desnom kuku i bilo je prebačeno na hematologiju, gde je vađenjem koštane srži konstatovano da ima tumor, što su kasniji skeneri dokazali.

Roditelji su potpisali da se krene sa lečenjem hemioterapijom, bez prethodno odrađene biopsije, zato što je tumor već metastazirao u kostima i glavi i brzo se širi. Po svim dosadašnjim analizama doktori misle da je neuroblastom u pitanju - kažu u organizaciji.

Prema rečima Uroševih roditelja, potrebno je još novca kako bi mališan mogao da nastavi lečenje u inostranstvu.

Kutije za pomoć su postavljene i u svih 26 vrtića Predškolske ustanove "Pčelica" u Nišu, a kako kažu u ovoj ustanovi često se organizuju akcije kako bi se novac što pre prikupio.

Oni koji mogu i žele da pomognu, mogu to učiniti slanjem SMS-a 742 na 3030 ili u 160-555330-61 ili 00-540-0004299.7.

IBAN: RS35160005400004299719
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Janko stacu na put lazovima i lopovima

    21:29 // 26. 2. 2020.

    Bulatovicu javno si reko da ce grad placsti lecenje dece u inostranstvo. Odma- hitno uplatiti lecenje u protivnom bices javno anatemisan kao klasican

  • Miki

    15:47 // 26. 2. 2020.

    Strasno.Deca nam umiru,a narod neka glasa za parove i zadrugu,ko ce da pobedi.E Srbijo.

  • Mika

    15:44 // 26. 2. 2020.

    Zasto prosenje? Zar grad Nis nije objavio da ce placati lecenje dece u inostranstvu??? Obratiti se DIREKTNO gradonacelniku i ostalima- da potvrde to sto su objavili.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: