Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 18. 7. 2022.

| Društvo

Troje dece u Nišu švrljalo zidove, Komunalna ih pratila i uhvatila, a gradonačelnica pohvalila "opsežnu akciju"

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
komunalna policija
Platili kaznu i očistili ono što su ušvrljali; Ilustracija; foto: arhiva JV

Troje maloletnih stranih državljana i njihov otac kažnjeni su pošto su u centru Niša šarali fasade, potvrđuje koordinator niške Komunalne milicije Dejan Kovačević. Kaže da je otac platio kaznu i da su njih četvoro očistili to što su išarali. Gradonačelnica Dragana Sotirovski sve to je opisala kao opsežnu akciju otkrivanja grupe koja je lomila enterijer i šarala fasade zgrada.

Kovačević navodi da je Komunalna milicija na teren izašla po dojavi i da su ih na licu mesta, kod “Kalče”, zatekli troje dece kako švrljaju fasadu, kao i njihovog oca koji ih u tome ohrabruje. Ističe da je reč o stranim državljanima.

Izašli smo na teren, pratili ih da vidimo šta rade da bismo sakupili dokaze. Sakupili smo dokaze i sankcionisali ih u skladu sa zakonom - kaže Kovačević.

Dodaje da su ocu napisali kaznu i da ga je patrola odvela da uplati novac, što je i učinio. Nakon toga su im naredili da očiste to što su išarali, pa su očistili.

Pošto su u pitanju strani državljani, koji isto podležu kaznenoj politici, imamo dve opcije - da se napiše prekršajni nalog na licu mesta roditelju koji je bio sa maloletnom decom i da se odvede do najbliže pošte ili banke da uplati to ili se vodi kod sudije za prekršaje. Ista je kazna - objašnjava Kovačević.

Sve to gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski opisala je na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku kao opsežnu akciju otkrivanja grupe koja je lomila enterijer i šarala po fasadama zgrada.

Ona je pohvalila Komunalnu miliciju za učešće u toj akciji i poručila da obest onih koji uništavaju imovinu građana i ruže grad zaslužuje osudu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    09:41 // 20. 7. 2022.

    Napokon su uhvatili prave nitkove iz podzemlja pohvala grad sada moze mirno da spava hvala vam...

  • Da li je

    22:32 // 19. 7. 2022.

    Jel ovo neka zaj....cija?!
    Na zidu ofisa komunalne milicije na Nemanjica bulevaru grafit, crveni na belom, par metara dug. Stoji. Bruka. Nit ga krece, nit ga peru slobodni delinkventi.
    Znaci, cirkus!

  • Nevena

    21:43 // 19. 7. 2022.

    Brisi brisi samo brisi

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: