Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:32, 8. 8. 2020.

| Društvo

Troje preminulo od korone na jugu, još toliko u celoj Srbiji

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Klinički centar
Po jedan preminuli u Nišu, Leskovcu i Vranju; foto: arhiva JV

Od šestoro pacijenata koji su zvanično preminuli u Srbiji od korone, njih troje je sa juga, iz Niša, Vranja i Leskovca. Od 8.014 testiranih u poslednja 24 sata, na virus je pozitivno, prema zvaničnim statistikama, 255 građana.

U Nišu je na lečenju 249 pacijenata, kod 104 je virus korona potvrđen, saopštili su iz Kliničkog centra, a na lečenju je i 3 deteta za koja kažu da su stabilno.

Manji je broj pacijanata koji su na respiratorima i trenutno ih je 6 koji su u teškom stanju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid-19 je preminuo - navode u KC Niš.

Preminuo je i pacijent koji je bio na lečenju u Opštoj bolnici u Leskovcu, a kako navode u ovoj ustanovi, reč je o 68-godišnjaku iz Lebana koji je dugogodišnji srčani bolesnik, bio je i dijabetičar i imao je obostranu upalu pluća.

U ZC Lekovac u kovid bolnici, trenutno je hospitalizovano 79 pacijenata. Kod 32 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19 - navode u KC Niš.

U Bolnici kažu da je bilo 3 prijema i 11 otpusta u poslednja 24 sata, kao i da je jedan pacijent upućen u KC Niš, a da je na kiseoniku 38 građana.

Ima preminulih i u Vranju, gde je u četiri kovid bolnice ukupno 85 pacijenata na lečenju, 31 sa potvrđenom koronom. U surduličkoj bolnici je hospitalizovano 46 pacijenata, 33 pozitivnih na virus, a među njima nema dece koja su zaražena.

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 8.014 građana, 255 je pozitivno, a još troje je preminulo u drugim gradovima.

U bolnicama je 3.096 pacijenata, na respiratorima 121 osoba, a od početka epidemije preminulo je 632 ljudi - prema zvaničnim podacima.

Ukupan broj registrovanih slučajeva virusa je 27.863, a od početka epidemije urađeno je 741.073 testa na koronu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    09:52 // 9. 8. 2020.

    Ništa to ne valja

  • Ivan

    23:08 // 8. 8. 2020.

    Niš ima najbolje rezultate u vezi korone samo što je pola umrlih od korone iz Niša.... Pametnom dosta

  • Dr JJ

    18:21 // 8. 8. 2020.

    Nikada Srbija nije zivela u vecem brlogu i lazi... i svi lazu od predsednika drzave do obicnih lekara... 10% se pobune i pokusaju nesto i ostaje na tome... jedno vreme bilo mi zao naroda jer umiru kao muve, trpaju ih i sahranjuju u limene sanduke i mislis da ce potraziti i povratiti svoje dostojanstvo, ali od toga nista. I ne zasluzujemo bolje. Nemamo mi ni kapacitet ni petlju ni pamet.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: