Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 22. 7. 2020.

| Društvo

Troje zaposlenih iz bolnice u Gornjoj Toponici zaraženo koronom, jedan doktor preminuo

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
toponica
Situacija je bolja u bolnici, troje zaposlenih u izolaciji zbog virusa; foto: arhiva JV

U Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici čiji je lekar preminuo, kod troje zaposlenih je potvrđen virus korona i oni su u kućnoj izolaciji, kaže direktor Milan Stanojković. Napominje da i dalje važe stroge mere zaštite, da nema poseta ni slobodnih šetnji, jer se u bolnici leče i stari ljudi.

Sredinom aprila stizale su pritužbe zaposlenih o broju zaraženih i nepoštovanju mera zaštite od virusa korona u bolnici u Gornjoj Toponici, a tada je oko 500 zaposlenih i pacijenata bilo u izolaciji.

Nekoliko meseci kasnije situacija je bolja, kaže direktor Milan Stanojković i navodi da trenutno među pacijentima nema obolelih i da je troje zaposlenih koji imaju virus u kućnoj izolaciji.

Objašnjava koje mere se poštuju u bolnici kako virus ne bi došao do starih ljudi. Stanojković Stanojković kaže da među pacijentima nema zaraženih; foto: JV

Sprovodimo rigorozne mere i lične zaštite i opšte mere, nemamo poseta, nema slobodnih šetnji, na najmanju moguću meru smo sveli komunikaciju među zaposlenima iz različitih jedinica, naročito vodimo računa o odeljenjima za tretman starih osoba, to je geronto-psihijatrija gde imamo stotinak postelja i tu smo potpuno zabranili i prijeme i praktično nema komunikacije sa spoljnim svetom zato što smo u strahu da tamo ne uđe infekcija, jer su to stari ljudi i to bi bilo jako opasno. Već dugo nemamo nijednog pacijenta u bolnici sa znacima te infekcije i nadamo se da će tako i ostati - objašnjava.

Kaže da je u aprilu bilo troje pacijenata sa potvrđenim virusom, da su tada oformili kovid bolnicu u kojoj su oboleli imali kiseoničku podršku i kompletnu terapiju i korona se nije više širila Psihijatrijskom bolnicom.

To je bilo isrpljujuće za zdravstvene radnike, dodaje, te se nada da se virus više neće vratiti.

Ali i pored svih mera to nikad ne možemo da garantujemo, virus ne možete da zaustavite. Imamo svu zaštitnu opremu, ali ne možete predvideti sve, prosto zaposleni idu kući, imaju svoje kontakte i ako budu asimptomatski i dođu na posao to je uvek rizik - dodaje direktor.

Od posledica virusa od početka epidemije preminuo je zaposleni doktor Slavko Popović specijalista radiologije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nesa

    17:48 // 22. 7. 2020.

    a kad sve ovo prodje mnogi ce(mo) tamo od stresa.
    saucesce porodici preminulog

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: