Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 10. 2. 2021.

| Društvo

"Tržnica" traži idejni projekat za nove nadstrešnice na Bulevarskoj pijaci

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
nadstrešnice pijaca
Ovako sada nadstrešnice izgledaju, traže idejno rešenje za njihovu rekonstrukciju; foto: čitalac-Prijavi problem

Nakon što je gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila da je u planu rekonstrukcija pijace "Krive livade" na Bulevaru Nemanjića u Nišu, JKP Tržnica je raspisala javnu nabavku kojom traži firmu koja će napraviti idejni projekat za nove nadstrešnice. Rokovi za kompletnu rekonstrukciju i dalje nisu poznati.

Građani komentarišu da trenutno jedna od najposećenijih pijaca u Nišu izgleda kao kartonsko naselje zbog nadstrešnica, što su dokumentovali i fotografijom.

Da ima naznaka da će se to promeniti pokazuje tender JKP Tržnice za izrada tehničke dokumentacije u skladu sa važećim zakonima, pravilnicima i propisima za izgradnju nadstrešnice na pijaci "Krive livade".

Za to je spremna da plati 4 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda je 17. februar.

Obuhvat tehničke dokumentacije je izrada kompletne projektne dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole (PGD) u skladu sa lokacijskom dozvolom i idejnim rešenjem, kao i kompletne tehničke dokumentacije potrebne za izvođenje radova (PZI). Sve u skladu sa važećim Zakonom o planiranju i pravilnicima o sadržini, načinu i postupku izrade i načinu vršenja kontrole tehničke dokumentacije prema klasi i nameni objekta - piše u tenderu.

U tenderu takođe pojašnjavaju da je zadatak projektanta da izradi projekat nadstrešnice sa pratećim sadržajima i da se rukovodi najoptimalnijim i najracionalnijim rešenjem.

Podsetimo, Sotirovski je najavila i da će Cvetna pijaca sa lokacije pored Tvrđave biti preseljena na Bulavar Nemanjića nakon rekonstrukcije pijace "Krive livade", ali rokovi nisu poznati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ehhh

    12:24 // 14. 2. 2021.

    Da li znate koliko porodica se izdržava od tih pijaca? Mrzitelji istih, da vam nešto kažem- ja sam akademski gradjanin i zbog vlasti, moja sudbina je da radim na pijaci a ne u struci. U najgora vremena, te pijace su vam bile jedine oblik trgovine. Verujem da pijace smetaju skorojevićima ali svakako stoji da bi trebalo da se urbanizuju. Da ste samo svesni koliko sredstava trgovci izdvoje za tezgu..

  • slika i prilika

    05:27 // 11. 2. 2021.

    Svu robu,osim one zbog koje se pijaca nekada zvala ZELENA PIJACA,iseliti odatle na neku drugu lokaciju,jer ovo više nije pijaca,nego buvljak.Odlazak na tu pijacu mi je mora,a ne užitak jer moram da se provlačim između tezgi,a još ako pada kiša,voda se sa nadstrešnica i najlona sliva na glavu.Ako želiš da vidiš sliku jednog grada prvo mu poseti pijacu.Sadašnja pijaca je slika i prilika Niša.

  • Milionce za limun

    21:11 // 10. 2. 2021.

    A neko milionce da se kupi limun za Goranceta?!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: