Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:39, 14. 5. 2019.

| Društvo

Tumačenje iz Sekretarijata: Pada broj korisnika socijalne pomoći, jer pada nezaposlenost

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
gradsko veće mirjana popović
Pada nezaposlenost; Foto: JV

U poslednje 3 godine opao je broj Nišlija koji koriste novčanu socijalnu pomoć, a trend pada je 18%, podaci su Gradskog sekretarijata za dečju i socijalnu zaštitu. Objašnjenje gradske sekretarke Mirjane Popović jeste da je ovaj pad povezan sa rastom zaposlenih u Nišu.

Sekretarka Popović je u ime ustanova socijalne zaštite predala raport Gradskom veću o radu ustanova socijalne zaštite u Nišu u 2018. godini, a prema tim podacima između 6 i 6 i po hiljada građana prima novčanu socijalnu pomoć.

Verovatno postoji manja potreba za podnošenjem zahteva za korišćenje. Znamo ko su korisnici novčane socijalne pomoći, to su one osobe koje su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, što znači da se smanjuje broj nezaposlenih, a samim tim se smanjuje i broj korisnika novčane socijalne pomoći - kaže Popovićeva.

Sekretarka navodi da propisi nisu menjani od 2015, pa objašnjava da pad nije posledica strožih propisa i većeg broja odbijenih zahteva građana koji su se za pomož obratili Centru za socijalni rad.

Zakon nije ništa promenio što se tiče uslova. Samo je trend smanjenja nezaposlenosti - kaže Popovićeva.

Inače, oko 38.000 građana obratilo se Centru za socijalni rad po bilo kom osnovu, bilo da je reč o mišljenju ili zahtevu za nekom vrstom pomoći.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ko-koga

    19:40 // 15. 5. 2019.

    Svi koji su na socijali nisu radno sposobni ili vremenom nece biti, ali kako ce da se vode to oni iz centra za socijalni rad koji voze kola od 5 hiljada eura i poznaju socijalne probleme ce da odluce i da naprave jos vece probleme.

  • N.N.

    16:08 // 15. 5. 2019.

    Ko je dobar bio sa zenama dobro je proso u zivotu. Nije spao na bednu socijalu.

  • Tumacenje frigijskih misterija

    13:45 // 15. 5. 2019.

    Znaci da centri za socijalni rad dobro rade, da su se svi naucili da sami resavaju svoje probleme dok nadlezni samo sede i za to primaju platu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: