Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 11. 3. 2017.

| Društvo

Turistička organizacija Niša plaća 2 miliona zbog grešaka u projektu

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
ton
TON zbog greške u projektu vraća 2 miliona dinara; foto: J. C./JV arhiva

Zbog toga što u izradi projekta koji je finansirala EU nisu ispoštovane sve procedure, Turistička organizacija Niša treba da plati oko 2 miliona dinara. Direktor TON-a Uroš Parlić objašnjava da je reč o grešci koju nisu mogli naknadno da isprave. 

Iako nije precizirao ko je odgovoran za proceduralnu grešku zbog koje je Evropska komisija odbila da isplati sve pare, on je kazao da je projekat radila “jedna nevladina organizacija”. Zbog toga, dodaje, TON-u nije refundirano oko 13.500 evra za finansiranje postvaljanja touchscreen ekrana na info-centima.

Po evropskim PRAG procedurama moralo je da bude 5 članova komisije u strategiji, a mi smo u izveštaju greškom na toj strani, jer se završio papir napisali smo 3 člana. Na drugoj stranici su pisala imena još 2, ali oni tu stranicu nisu dobili. I jednostavno kada jednom vide izveštaj, ne možete kasnije da ga dopunjujete - objašnjava Parlić.

On dodaje da je pravobranilaštvo zauzelo stav da TON mora da vrati novac Gradu Nišu, koji je bio predfinansijer, iako nisu dobili pare od EU.

Međutim, ovo nije bila jedina greška u prekograničnom IPA projektu, koji je, prema Parlićevim rečima, bio vredan ukupno oko 100.000 evra. Zbog neadekvatne procene težine ekrana koje su nabavili, morali su da menjaju portale na Info centrima.

I deo sredstava koji je do 2 miliona koje treba da platimo Gradu su troškovi koje smo imali zbog prerade izloga. Ekrani su bili malo veće težine nego što smo očekivali i za njihovu ugradnju su morali da se menjaju izlozi, da se pravi nosač konzola - dodaje Parlić.

On dodaje da će TON da vrati dug Gradu na rate, kao i da će pare da obezbede iz sopstvenih prihoda koji iznose oko 5 miliona dinara godišnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tmujo

    20:53 // 13. 3. 2017.

    u ovom gradu zdrava pamet odavno ne navraca,maljutila se jos kada je dicni premijer Zivkovic delegiran kao najumniji Nislija da nas predstavlja "gore".

  • gradjanin

    11:40 // 13. 3. 2017.

    Sve ljude koji znaju poso su oterali,jer zaboga SNS najbolje sve zna,i sad penali bato... a Parlic je inace veliki strucnjak,u sve se razume, samo ne u svoj poso.

  • Goran

    11:49 // 12. 3. 2017.

    Ne zakida Komisija pare zbog grešaka u izradi projekta nego zbog grešaka u realizaciji, konkretno prilikom nabavka/tendera. PRAG je vodič za tendere.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: