Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:59, 16. 3. 2020.

Turističke vodiče iz Niša ugrožavaju kolege sa strane, sankcija nema jer fale turistički inspektori

vodici Problemi sa kolegama sa strane; IIustracija; foto: flickr.com/Francisco Antunes

Novi Zakona o turizmu koji je stupio na snagu 1. januara ove godine nije puno pomogao lokalnim turističkim vodičima, jer niški vodiči, kako kažu, sve češće ostaju bez posla zbog kolega iz inostranstva. Problem vide u nelojalnoj konkurenciji, u nedostatku turističke infrastrukture, ali i neadekvatnom radu turističke inspekcije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • AntiPA

    10:46 // 16. 3. 2020.

    To se zove tržište. Hteli ste kapitalizam? Pa kako onda nekom zabranjivati da bude vodič? Zbog čega?

  • Vesna

    14:11 // 16. 3. 2020.

    Svuda u svetu postoji koncept lokalnih vodica kojima to nije glavno zanimanje. Postoji sajt gde odete i nadjete sebi vodica. Ne mora da ima licencu, vec gledate ocene prethodnih klijenata. Zato se vodic trudi da bude sto bolji, da bi dobio sto bolje ocene.To su uglavnom studenti koji tako zaradjuju sa strane. Licno uvek trazim takve vodice,jer od njih dobijem mnogo vise. Voljni su da rade i zarade

  • LudiMilojko

    10:53 // 16. 3. 2020.

    Video sam te nase vodice kako rade.Prosli put kad sam bio sa drugarom u Cele Kuli u Nisu.Vodic koji je tada bio nadlezan za grupu Kineza ili nekih Azijata samo ih prosetao 2 minuta.Stao ispred spomenika unutra,samo je rekao na engleskom:Ovo vam je Cele Kula i nista vise,ljudi su zanemeno gledali neki zgranuti,sto im neko pokazuje lobanje.Ceo turisticki autobus je usao i izasao u roku od 2 minuta.

  • Čair

    11:04 // 16. 3. 2020.

    Ma kakvi šta vam fali ko vam fali inspektori imate toga kolko hoćete čak su i PREKOBROJNI a i nerade posao kako treba zato što su lenji i draže im je da se švrćkaju po gradu i da završavaju privatne poslove od pravih poslova koje stvarno treba da rade znam jer u zgradi kod mene živi žena koja je kobajagi neki inspektor u opštini samo je viđam tamo amo vuče neke kese ma kakvi nisu nam potrebni.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: