Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 7. 11. 2017.

| Društvo

Turistički autobus bi od proleća mogao da obilazi znamenitosti Niša

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Turistički autobus
Moguće je da autobus vozi na električni pogon; Foto: Flickr/Billie Grace Ward

Autobus sa otvorenim krovom, sličan onom koji se može videti u svim svetskim prestonicama i značajnijim turističkim mestima, mogao bi već od maja da vozi turiste kroz Niš.

Ruta bi bila kroz centar grada - pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra. Direktor Turističke organizacije Niša Uroš Parlić kaže da je moguće i da krajnja destinacija bude Kamenički vis, ukoliko autobus bude dovoljne snage da može da izađe do ove tačke.

To bi, kako objašnjava Parlić, bio bus sa oko 40 sedišta, i na svakoj “stanici” bi se zadržavao od sat vremena do dva sata.

Na ovaj način turisti bi imali organizovano razgledanje grada, ne bi morali da gube vreme i da sami lutaju i traže znamenita mesta koja treba obići. Ovako će imati organizovan prevoz i moći će da vide sve važne istorijske objekte - rekao je Parlić.

Nabavljanje ovakvog autobusa, ipak, zavisi od toga da li će biti usvojen Program razvoja turizma za naredne dve godine, dodaje direktor TON-a.

Podsetimo, ideja da se u Nišu uspostavi turistička linija, postoji od 2013. godine, kada je Parlić kazao da se za ovaj posao traže privatni partneri. Međutim, naposletku je odlučeno da Grad kupi svoj autobus.


Više turista dolazi u Niš

Ukoliko Plan razvoja turizma bude usvojen, objašnjava Parlić, biće izrađene i staze i prilazi za osobe za invaliditetom do važnih kulturnih spomenika, a centralne pešačke zone biće pokrivene wi-fi internetom.

Direktor TON-a dodaje da statistike pokazuju da sve više turista dolazi u Niš te da je za prvih devet meseci ove godine bilo 35 % u odnosu na isti period 2016.

Prema prodacima Turističke organizacije, u gradsku kasu se od boravišnih taksi slilo 18,5 miliona dinara, dok su procene da su turisti u Nišu potrošili toliko da se u budžet slilo više od milijardu dinara.

Ipak, Parlić nije precizirao koliko će od gradskog novca biti utrošeno za autobus i drugu infrastrukturu koja ima za cilj da unapredi turističku ponudu Niša, rekavši da je sve još u fazi planiranja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kosta

    18:42 // 9. 11. 2017.

    Bez makar 2 turistička busa Hop and Off nema smisla za Niš...Šta će raditi turisti na bilo kojoj tački, recimo Medijani ili Čegru posle 1h obilaska...sedeti još 2 h da sačekaju Bus da ponovo dodje..???

  • нишки

    16:15 // 8. 11. 2017.

    Нека заинтересовани везано за туристичку понуду града прочитају задњи став решења градског већа . Број: 773-10/2017-03, У Нишу, 05.06.2017. године- Брука за потписника решења. А ЈВ ако су непристрасне нека објаве решење.

  • Jeftina zabava

    16:06 // 8. 11. 2017.

    Neka uvedu jedan za strane turiste i jedan za nislije i domace turiste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: