Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:08, 11. 7. 2019.

| Društvo

Turistički autobus od ponedeljka konačno u Nišu

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
turisticki autobus
Ruta duga 26 km i traje 80 minuta; foto: Turistička organizacija Niš

Autobus sa otvorenim krovom od ponedeljka, 15. jula, konačno će se naći na ulicama Niša i prevoziti građane u obilazak znamenitosti, kaže direktor Turističke organizacije Uroš Parlić. Turisti će se voziti 26 km oko 80 minuta, biće tri polaska dnevno, a jedan polzak će biti besplatan za Nišlije.

Konačno se ostvarila ideja stara par godina - da znamenitosti u Nišu turisti mogu da posmatraju i iz autobusa sa otvorenim krovom, ali i brojna Parlićeva obećanja.

Turistički autobus je već "zaličio" na niški, jer su na njemu simboli grada, a na ulicama će biti od ponedeljka. Ima 48 mesta na platformi, a 30 u zatvorenom delu. Cena karte biće 400 dinara, a deca do 12 godina voziće se besplatno. turisticki bus Turistički autobus konačno na ulicama Niša; foto: Turistička organizacija Niš

Jedna vožnja dnevno će ići za Nišlije koji ispunjavaju te uslove, na primer za penzionere. Prvo ćemo da krenemo svakog dana sa probnim vožnjama za naše sugrađane, jedna od tri vožnje će biti za sugrađane. Imaće tri rotacije dnevno, ako se ukaže da je zbog većeg interesovanja potrebno biće ih i više. Dužina jedne ture je 26 km, trajaće oko 80 minuta - priča Parlić.

Polaziće se sa parkinga na Sinđelićevom trgu, a zasad nisu jasno utvrđeni polasci, ali bi trebalo da se kreće u 11, 13 i 15 sati, s tim da će u najvrelijim danima možda biti i popodnevnih polazaka.

Zasad se ne zna koliko će građane koštati ova investicija, a iako je Parlić ranije rekao da ih "neće koštati ni dinar", ipak neće biti tako.

Mi ćemo unapred da kupimo karte za ove besplatne vožnje, a još u ovom trenutku ne mogu da kažem kolika je investicija, ali može do kraja sezone maksimalno da bude milion dinara - dodaje Parlić.

Trebalo bi da ruta prolazi pored Tvrđave, logora na Crvenom krstu, Bubnja, Ulicom Nikole Pašića, do Ćele-kule, nalazišta Medijana, Niške Banje i Čegra.

Parlić kaže da se snimaju tekstovi o znamenitostima na srpskom i engleskom jeziku, a da će kasnije biti na još 6 stranih jezika.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bibi

    16:25 // 12. 7. 2019.

    Zamisao i nije loša treba turiste dovesti ali pre toga srediti i pocistiti grad, zakrpiti rupe, posaditi cvece svuda gde može drveće takodje. Ali znate šta na samu pomisao da će Parlić to da vodi sve pada u vodu. Čovek voli pare više nego leba da jede. Pozdrav od Bibi

  • Tivat

    16:18 // 12. 7. 2019.

    Bojzi vozi,Guska kondukter,Parlic da zapeva!Bugari da se voze,moze da se pusi i svi srecni i zadovoljni !

  • Ljubezni Haralampije

    13:14 // 12. 7. 2019.

    S kojim pravom grad koristi ime najpoznatijeg svetskog turističkog operatera za razgledanje gradova? City Sightseeing je prisutan u svim većim gradovima, ima prepoznatljiv logotip i grafičko rešenje na svojim crvenim autobusima, bez grbova gradova. Ne vozi za 400 dinara i ima utvrđene rute koje bi se već znale.
    Da li će građani ili Parlić da plate odštetu zbog prisvajanjanja renomiranog imena?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: