Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:19, 23. 7. 2010.

| Društvo

Turistički info-centar u Tvrđavi

Autor:B.U. i P.B.Izvor:Južne vesti

U kapiji niške tvrđave otvoren je turistički info centar u kojem će Nišlije, ali i njihovi gosti iz zemlje i inostranstva na jednom mestu moći da dobiju sve potrebne informacije u vezi sa smeštajem, znamenitostima i kulturnim spomenicima, ali i da kupe suvenire, knjige, mape.

To je treći informativni centar Turističke organizacije Niša, a smešten je u gradskom prostoru koji je do nedavno koristio Narodni muzej.

- Tu su sada suveniri, knjige, razglednice, turističke brošure, mape grada Niša, sve infomacije sa kojima raspolaže Turistička organizacija - kaže direktor TONa, Vladimir Jovanović.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, ocenio je da će ovako sve ponude turistima biti još dostupnije, a biće to i, kako kaže, bolja promocija grada, na kojoj se, radi već duže vreme.

Novi informativni centar i suvenirnica u Tvrđavi rade od ponedeljka do subote u periodu od 9 do 22, a nedeljom je radno vreme od 10 do 15 sati.


Simonović oštro kritikovao Muzej

Simonović je rekao da je prostor u kojem je otvoren novi informativni centar Turističke organizacije Niša oduzet od Narodnog muzeja, jer nije bio adekvatno korišćen.

- To nije jedini prostor u Tvrđavi koji Narodni muzej ne koristi kako treba i već na nekoj od narednih sednica Gradskog veća predložiću da im se oduzme i drugi lokal u Tvrđavi, kao i da se preispita čitav rad Muzeja - rekao je gradonačelnik.

Direktorka Narodnog muzeja, Marica Maksimović, kaže da je za sređivanje prostora, koji je oduzet toj ustanovi, potreban novac koji muzej nema.

Inače, prema rečima direktorke, muzeju je stigao i dopis za restrikciju sredstava, pa će sve troškove morati da svedu na minimum. Taj dokument, kaže direktor Muzeja, potpisao je lično gradonačelnik Simonović.

Gradonačelnik je kritikovao upravu Muzeja jer, kako je rekao, nekoliko istorijskih spomenika od izuzetnog značaja za grad nije radilo u vreme održavanja finalnog turnira Svetske vaterpolo lige.


Niš kao Luvr

Kada je nedavno novinar redakcije jednog nacionalnog dnevnog lista zatražio da fotografiše neki od eksponata Narodnog muzeja u centru grada, kako bi ilustrovao tekst o arheološkom blagu Niša, od dežurnih u zgradi muzeja dobio je kratko uputstvo kako da to uradi.

- Morate da se pismeno obratite Narodnom muzeju, pa će Upravni odbor na nekoj od narednih sednica razmotriti vaš zahtev i obavestiti vas o odluci - bila su jasna uputstva.

Miloš Simonović, gradonačelnik o lošem radu Narodnog muzeja i oduzimanju objekata koji su im dati na korišćenje

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: