Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:17, 29. 4. 2021.

| Društvo

Turistički voz "Roštiljko" opet u Leskovcu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Posle 13 godina "Roštiljko" opet na ulicama Leskovca; foto: M. M.

Posle 13 godina u Leskovac se vratio voz "Roštiljko" koji će pre svega koristiti deca, ali i turisti za razgledanje grada tokom letnjih meseci. U realizaciji ovog projekta učestvovali su Turistička organizacija Leskovca, kao i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog koji je izradio projekat, za šta je u okviru prekogranične saradnje sa Bugarskom izdvojeno 52.000 evra.

Voz je registrovan, a njime će upravljati licencirani vozač koji je prošao obuku. Nabavka voza je sprovedena preko projekta "Magija sinergije" koju je uradio Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Projekat prekogranične saradnje Srbije i Bugarske "Magija sinergije" je pre svega fokusiran na razvoj turizma. Naš cilj je bio da Grad Leskovac dobije novi turistički projekat. Pored ovog vozića, mi ćemo raditi na usaglašavanju plana turističke ponude grada Leskovca i opštine Elin Pelin iz Bugarske - rekla je direktorka Centra Dragana Belenzada.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Leskovac Nebojše Kocića, voz se neće koristi samo tokom "Roštiljijade", već i za vreme letnjih meseci.

Nadamo se da ćemo ovaj voz koristi za što više manifestacija i prilika. On će biti na raspolaganju i svim drugim organizacijama u Leskovcu. Posebno će uživati naši najmlađi sugrađani da tokom leta koriste blagodeti ovog voza - rekao je Kocić.

Podsetimo, 2018 godine nabavljene su i statue Roštiljka i Roštiljke, maskota "Roštiljijade" koji su plaćeni pola miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata

    06:30 // 30. 4. 2021.

    Samo me intersuje kojom ce rutom ici voz?Ako ide do Bugarske pa da se nesto i vidi ovako...Bacene pare......mozda i nisu ako su usle u neciji dzep.

  • Filozof

    20:43 // 29. 4. 2021.

    ... prekogranicna saradnja sa Bugarskom?! Jos jedan Bugarski voz.

  • Mika

    20:25 // 29. 4. 2021.

    Ce li daju placeno odsustvo na Meska- da ga vozi (ako je dovoljno siroka kabina)?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: