Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 29. 9. 2016.

| Društvo

Tužbe pritisle Nišku Banju, traži se pomoć od Grada

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
niska banja
Ko ne plati na mostu, plati na ćupriji; Zgrada Opštine NIška Banja; foto: JV arhiva

14 miliona dinara je predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović zatražio do Grada kako bi isplatio tužbe koje, kako kaže, stižu od bivše vlasti na ime neisplaćenih paušala i dnevnica. Bivši predsednik Skupštine kaže da dug nije toliki.

Do sada je na adresu Opštine Niška Banja, tvrdi Jovanović, stiglo 17 tužbi bivših predsednika i članova komisija i odbornika koji traže dnevnice i paušale koji ima nisu isplaćeni u prethodnom periodu.

To su 3 ili 4 tužbe po čoveku, jer posebno tuže za dnevnice, posebno za paušale i druge naknade. Pored dugovanja, tu su i sudski troškovi, troškovi advokata, a svi traže da Opština angažuje i sudskog veštaka - kaže Jovanović.

800x600-dejan-jovanovic Zatražio pomoć od Gradskog veća; foto: JV arhivaUkupna suma koju potražuju oni koji su tužili je, kaže Jovanović, 14 miliona dinara i toliko je i zatražio od Grada kako bi Opština mogla nesmetano da funkcioniše.

Samo ovaj put. Nisu naša dugovanja, nismo ih mi napravili. Jednokratna pomoć od 14 miliona dinara koja bi nam omogućila da progledamo - rekao je Jovanović.

Međutim, Saša Jovanović donedavni predsednik Skupštine u Banji, kaže da se uopšte ne radi o cifri od 14 miliona, a iako ne zna koliki je tačan iznos, tvrdi da je reč o mnogo manjoj cifri i naglašava da je dug nastao zbog smanjenja iznosa novca koji Grad uplaćuje opštinama.

Jeste 11 meseci dugovanja za komisije, ali kao što u Gradu kažu da plaćaju u skladu sa prilivom, tako smo i mi plaćali komisije. Nama se svake godine, u prethodne 4, dešavalo da umesto 12 transfera za 12 meseci iz Grada imamo 11, jer se uvek kasnilo. Grad još nije platio članove Opštinske izborne komisije u Banji, a to je dug od 3 miliona dinara - kaže Jovanović.

sasa Jovanović pita koliki je dug aktuelna vlast napravila?; foto: JV arhivaOn kaže da ne zna ko je sve tužio Opštinu, ali pojašnjava da nije potpuno tačno kada se kaže “bivša vlast”, jer su u komisijama bili članovi svih stranaka u parlamentu od kojih su neke i sada u vlasti.

To su komisije - predsednici i članovi. To su skupštinska radna tela i tu imate i članove Srpske napredne stranke, Jedinstvene Srbije, SPS… Ta radna tela moraju da oslikavaju sastav Skupštine - pojašnjava Jovanović.

Politička opcija koju je predvodio Zoran Vidanović, bivši predsednik Banje, a čiji je deo bio i Saša Jovanović, na vlasti je bila od 2000. godine i kako kaže, jedini dug koji je napravljen je upravo ovaj zbog kojeg sada stižu tužbe na adresu Opštine.

Treba pitati aktuelno rukovodstvo, koje je tu 3 meseca, koliki je njihov dug prema komisijama? Ako smo mi za 16 godina napravili dugovanja za 11 meseci, oni su za 3 meseca napravili dug 2 meseca - kaže Jovanović.

Ovaj problem bi, kako se čulo na sednici Gradskog veća, trebalo da bude rešen već nakon prve naredne sednice niškog parlamenta kada bi odbornici trebalo da usvoje amandman na rebalans budžeta kojim je predviđeno da se 14 miliona dinara isplati Niškoj Banji kako bi se namirila stara dugovanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Okkii

    20:59 // 3. 10. 2016.

    Ma nije moguće..A ovi odraše opštinu a pri tom ništa nisu uradili za sve ove godine.Zato privatno napreduju...Opština poznata po vlasti SLOŽNE BRAĆE u prethodnoj vlasti

  • blackburn

    17:30 // 29. 9. 2016.

    Ah,nestasni Dejane,gde su problematicne pare,tu si i ti!Rebalans za svasta,a za dugovanja prema JP ni pomena,grad u mraku,ulice razrovane i za to imamo izgovore-slabo se puni se budzet!

  • blu

    15:13 // 29. 9. 2016.

    Ko jos veruje Dejanu Jovanovicu?Njegovo znanje,sposobnosti i rezultati rada su nam poznati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: