Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 3. 12. 2013.

| Društvo

Tuže Grad Niš zbog neisplaćenog novca

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
perisic-projekti-za-mlade.jpg
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i Mija Petrović 3.septembra potpisali ugovore sa udruženjima, ali para za sve projekte još nema, arhivska fotografija

Grad Niš probio je sve rokove iz ugovora za uplatu odobrenih para neformalnim grupama, kojima su odobreni projekti za mlade. Zbog toga je NG “Dizio” podnela tužbu protiv Grada.

tuzba NG "Dizio" pravdu traži na suduPolovina odobrenih para niškim udruženjima i neformalnim grupama trebalo je da bude uplaćena početkom septembra. Međutim, udruženja su svoj novac dobila sa skoro dva meseca zakašnjenja, dok neformalne grupe još čekaju na odobrena sredstva.

Neformalna grupa “Dizio”, na čelu sa svojim predsednikom Žarkom Đorđevićem, podnela je tužbu protiv Grada.

-  Nije ispoštovan ugovor i moj projekat je jedna stvar koja će biti u interesu svih nas. On vredi mnogo više od odbrenih para. Komunikacija sa Upravom za finansije ne postoji i to je bila smo reklama, verovatno za gradonačelnika Niša, i ne bi isplatili ni udruženjima da ih ja nisam pojurio - kaže Đorđević.

Mija Petrović, šef niške Kancelarije za mlade, koja funkcioniše kao deo gradske uprave, potvrđuje da novac neformalnim grupama još nije uplaćen, ali naglašava da je iz Uprave za finansije stiglo obećanje da će sve biti regulisano do kraja godine.

Petrović ističe da su na poslednjem sastanku sa neformalnim grupama svi pokazali razumevanje i dodaje da je već upoznat sa tužbom “Dizia”.

- Nije pokazivao nikakve namere tog tipa, ali to je legitimno pravo svakoga da se odluči na taj korak. Što se tiče nas kao komisije mi smo učinili sve, što se tiče Uprave za finansije to morate njih da pitate. Ono što ja znam da je već dosta vremena prošlo i da bi zaista trebalo da dođe do isplate - kaže Petrović.

zarko Žarko Đorđević kaže da je komunikacija sa Upravom za finansije nikakava i da je verovatno sve bila reklama za gradonačelnika NišaŽarko i njegova neformalna grupa će pravdu i svojih 250.000 dinara, koliko im je obećano, potražiti na sudu. Isti problem ima još 5 neformalnih grupa kojima su odobreni projekti, a neki od njih su i više nego duplo manje vrednosti od projekta NG "Dizio".

Podsetimo, nakon konkursa u avgustu odobreno je 14, prema oceni Komisije, najboljih niških projekata za mlade. Između ostalog, novac je odobren i za "novi Fejsbuk" i sajt za mlade, a ugovori sa svima potpisani su 3. septembra u Gradskoj kući.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan stanojevic

    08:34 // 19. 12. 2013.

    Dali neko zna do kog meseca su stigli sa isplatama samodoprinosa i plata u programu TRUDNOCOM DO POSLA.
    Supruga je prijavljena od 01.juna 2013 i nije do sad dobila ni jednu isplatu.

  • trudnica

    18:09 // 4. 12. 2013.

    Treba da ih tuže i trudnice za neisplaćene naknade ptojekta "Trudnoćom do posla". Još nisu isplatili mart mesec. Ako nemaju novca,neka ukinu projekat.

  • mikana

    18:55 // 3. 12. 2013.

    To sto ce tuziti grad ne znaci da ce i dobiti spor

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: