Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:32, 16. 9. 2019.

| Društvo

Tužilaštvo: Oduzimanje konja je opasno ponašanje, čekamo izveštaj policije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
konj
"SrBska čast" pokazuje snimak prebijanja konja maloletniku; foto: printscreen

U niškom Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da je oduzimanje konja Romima u Nišu od strane “Srbske časti” opasno ponašanje u osetljivoj zoni stanovništva i da samo pukom srećom nije bilo posledica u vidu manjih ili većih incidenata. Dalji koraci Tužilaštva znaće se, kako kažu, čim dobiju izveštaj o incidentu.

Događaj od prošle nedelje uzburkao je javnost u Nišu, ali i Tviter zajednicu.

Mnogi su odluku “Srbske časti” da oduzme konja kojeg je tukao maloletnik ocenili kao vaninstitucionalno sprovođenje zakona, pa čak i kao fašizam, a jedino je romskom udruženju iz Niša bilo žao životinje i u tome nisu videli diskriminaciju.

Dok novinari iz policije i dalje čekaju bilo kakvu informaciju o ovom događaju, u Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da su i oni u sličnoj poziciji i da čekaju zvaničan izveštaj.

Za sada smo usmeno obavešteni, a očekujemo izveštaj sa izjavama svih učesnika događaja, nakon čega ćemo proceniti ima li mesta krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti nekog lica. U svakom slučaju, po našem nalogu zaštitnik životinja je upozoren da će u slučaju ponavljanja sličnih radnji biti priveden - kaže predsednik OJT Saša Đokić.

Dodaje i da su, prema njihovom mišljenju, srećom izbegnute veće posledice.

Naš stav je da se radi o opasnom ponašanju u osetljivoj zoni stanovništva, koji samo srećom nije imao posledice u vidu manjih ili većih incidenata. Predmet prati i Više tužilaštvo, samo će izveštaj nama biti dostavljen, a mi ćemo upoznati VJT, a predmet prati i Republičko javno tužilaštvo - kaže Đokić.

Podsetimo, tokom prošle nedelje objavljen je snimak na kojem se vidi lider “Srbske časti” Bojan Stojković, nekoliko njegovih drugova i predstavnici Udruženja “Pit” kako obilaze naselje Crvena zvezda tražeći vlasnika konja koji je tučen.

Kada su ga pronašli, kako su rekli, konja su mu oduzeli za primer, a ovo su u Odboru za ljudska prava ocenili kao vaninstitucionlano sprovođenje zakona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Yolo

    11:01 // 17. 9. 2019.

    Da ne bi bilo zabune, u buduće sve parapolicijske formacije trebalo bi da nose npr. oznake "S and S".

  • Milos

    09:20 // 17. 9. 2019.

    I hajduci su se svojevremeno bavili delatnostima protivustavnog tipa pa smo ih kasnije slavili i opevali u pesmama.

  • penzioner

    06:49 // 17. 9. 2019.

    Pa,momčino,više ti ja neću ući u piljaru koju držiš,možda mi oduzmeš novčanik jer nehumano postupam prema njemu - stalno ga bacim kad dođem kući.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: