Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 12. 4. 2019.

| Društvo

Tužilaštvo ispituje sumnjive transakcije u Opštini Bela Palanka

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
U toku predistraga protiv Miljkovića
Ispituju se poslovi predsednika Bele Palanke; foto: JV

Zbog sumnje da je prilikom transakcija između lokalne samouprave i belopalanačkih firmi u vlasništvu familije predsednika Opštine prekršen zakon, Više javno tužilaštvo u Nišu, u predistražnom postupku, ispituje rad prvog čoveka ove Opštine Gorana Miljkovića. Krivične prijave koje su protiv njega podneli "građani Bele Palanke" poklapaju se sa nalazom Agencije za borbu protiv korupcije o koje su se odbornici lokalne Skupštine oglušili.

Protiv Miljkovića su u julu prošle godine, kako saznaju Južne vesti, u razmaku od nedelju dana, podnete 2 krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja, nenamenskog trošenja para i sticanja lične koristi za sebe ili za osobe koja su povezane sa njim.

Postoji predmet formiran po prijavi protiv Gorana Miljkovića, on je u fazi predistrage, prikupljaju se potrebna obaveštenja i sprovode se provere osnovanosti navoda iz prijave - kažu u Višem tužilaštvu.

U krivičnim prijavama se navodi da je predsednik Bele Palanke navodno prekršio zakon prilikom transakcija između Opštine i preduzeća koja su u vlasništvu njegovog brata, supruge i tadašnjeg člana Opštinskog veća. U Višem tužilaštvu potvrdili da je u toku predistraga U Višem tužilaštvu potvrdili da je u toku predistraga; foto: JV arhiva

Goran Miljković je tokom vršenja javne funkcije presednika Opštine Bela Palanka, u sukobu interesa vršio transfer sredstava iz budžeta opštine Bela Palanka, čime je interesno pogodovao sebi i povezanim licima, supruzi Jasmini Miljković i privrednom društvu M.G.M - stoji u prijavi.

U prijavi koja je potpisana sa “Građani Bele Palanke” navodi se da postoji sumnja da je kancelarijski nameštaj koji je Opština kupila preplaćen, a da sredstva koja su prebačena Ekumenskoj organizaciji potiču od namenski uzetog kredita. prijava Krivična prijava protiv MIljkovića; foto: printscreen

Kredit je između ostalog odobren za izgradnju zgrade u Ekološko-rekreativnom centru Banjica, za završetak izgradnje vodozahvata na izvorištu Vrelo u Beloj Palanci i izgradnju sportskih terena pored centra Banjica - navodi se u krivičnoj prijavi.

Sadržaj krivičnih prijava poklapa se i sa nalazom Agencija za borbu protiv korupcije, po kome je Miljković firmi svoje supruge, ali i firmama svog brata i člana Opštinskog veća iz opštinskog budžeta sa različitih pozicija od 2014. do 2017. godine prebacio preko 18 miliona dinara.

Zato je Agencija zatražila njegovu smenu, a Miljković, nekadašnji funkcioner Demokratske stranke, koji je 2016. godine prešao u Srpsku naprednu stranku, se branio time da u nabavkama nije direktno učestvovao, već su to radila ovlašćena lica opštinskih organa i ustanova i da je sve urađeno po zakonu.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije odbio je njegovu žalbu na rešenje o smeni, čime je to rešenje postalo konačno. Međutim, ono nije postalo i izvršno jer su se čak 24 odbornika SNS-a oglušila o zaključak i na sednici lokalne Skupštine svojim glasovima ostavili Miljkovića u fotelji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasmina

    21:27 // 2. 5. 2019.

    Strasno je sta sve ovaj covek radi, da su nadjeni cak i dokazi, a da je i dalje predsednik jedne opstine i da mu niko nista ne moze. a naravno i dalje se rade sumljive transakcije i nikome nista.

  • babusnistan

    16:04 // 12. 4. 2019.

    Jesu odgovarali oni u babusnici i to nakon niza tekstova u medijima?Sta bi sa jurom,tigrom...koji izrabljuju radnike?Ovde valda zakon jaceg,mada se sve to menja kad se digne kuka i motika.

  • djole

    13:05 // 12. 4. 2019.

    Ako je kao u Transfuziji sto radi tuzilastvo i ispituje godinama,nema problema,nece niko da odgovara.

    • djole

      16:25 // 12. 4. 2019.

      Tuzilastvo u Nisu... ha, ha, ha.... smejurija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: